— Det gikk veldig fort da jeg først satt fast. I løpet av kort tid satt jeg med gjørme til livet. Jeg ville ikke at begge beina skulle være under, så jeg forsøkte å få den ene foten opp. Da ble jeg sittende fast på skrå, med myr til brystet, sier Sverre Våge til Åsane Tidende.

Begge ble sittende fast

Den skremmende opplevelsen skjedde like ved Breimyra ungdomsskole i forrige uke. Sverre og den jevngamle kameraten hadde vært ute og lekt på byggeplassen rett ved skolen og skulle gå i retning Vestlandshallen.

— Kompisen min satt også fast, og forsøkte å hjelpe meg opp. Vi ble sittende i tjue minutter før vi klarte å dra oss opp, sier han Sverre til Åsane Tidende.

- Skalv av sjokket

Faren til Sverre, Jostein Våge, forteller at sønnen var sterkt preget av opplevelsen da han kom hjem.

— Da Sverre kom hjem den kvelden, så han helt forferdelig ut. I tillegg til at han hadde gjørme over hele kroppen, skalv han av sjokket. Dette var en skummel opplevelse for en 10-åring, sier Våge til Åsane Tidende.

Han har vært tilbake for å se på stedet hvor de to guttene satt fast. Han mener byggeplassen helt klart er et sted hvor barn ikke bør ferdes, men at det ikke er grunn nok til å la den farlige myren stå usikret.

Advarer andre barn

— Barna skal ikke ferdes rundt her, men det er ikke sikkert at alle 10-åringer følger det. Det er selvsagt spennende rundt en byggeplass, og når det i tillegg er en tursti som går her, bør det gjøres noe med den alvorlige fellen før det skjer noe alvorlig, sier Jostein Våge til Åsane Tidende.

Sønnen Sverre advarer nå andre barn mot å gå over den farlige myren.

Entreprenørselskapet Stensland og Tyssøy driver byggingen i området. Daglig leder Inge Stensland forteller at de allerede har satt opp et ekstra gjerde for å unngå flere ulykker.

— Vi gjorde det umiddelbart etter at vi hørte om dette. Det har vært et anleggsgjerde rundt selve anleggsområdet hele tiden, men unger greier å komme seg inn, sier Stensland til bt.no.

Ekstra gjerde

Det ekstra gjerdet er satt opp rund selve problemområdet, som Stensland anslår er rundt 1000 kvadratmeter.

— Anlegget kommer til å pågå frem til sommerferien, men det er ikke så godt å gjøre noe med jorden så lenge det regner slik. Det skal opparbeides en skråning, men da trenger vi litt tørke. Nå er jorden for bløt, sier Stensland.

Myren Sverre og kameraten ble sittende fast i skal bli en del av en 30 mål stor idrettspark med blant annet fotballbane, joggeløyper, trampolinepark og minigolf.

ADVARER ANDRE: Her satt Sverre Våge (10) fast i myren i 20 minutter.
Andreas Isaksen/Åsane Tidende
BYGGEPLASS: Det bløte myrområdet på rundt 1000 kvadratmeter ligger rett ved denne byggeplassen ved Breimyra ungdomsskole.
Andreas Isaksen/Åsane Tidende
TØR IKKE GÅ TILBAKE: Lekepistolen som Sverre og kameraten hadde med seg da uhellet var ute, ligger fortsatt i myren. Den tør de ikke hente.
Andreas Isaksen/Åsane Tidende