I går ble den 22 år gamle høyrebacken fra Fyllingen tatt ut i troppen som skal møte Estland og Island i EM-kvalifiseringen, henholdsvis 29. oktober og 1. november. Drange var også med i troppen som møtte Portugal i to treningskamper i september, men den gangen var det bare hjemlige spillere som var med. Nå er det alvor, og Drange står overfor sin største utfordring som landslagsspiller så langt.

— Det var overraskende, men veldig positivt at jeg fikk være med. Det tyder på at han (Hedin) ønsker å satse på en keivhendt høyreback, sier Drange.

Satser nytt

Han var spent på den nye landslagssjefens filosofi med hensyn til den høyre bakspillerplassen. At Hedin nå har tatt ut to keivhendte høyrebacker i Drange og Drammens Marius Hovde Andersen, tyder på at han vil satse annerledes enn sin forgjenger, Gunnar Pettersen, som valgte å benytte høyrehendte høyrebacker. Fyllingen-trener Anders Fältnäs, som har fungert som Hedins rådgiver i uttakingsprosessen, mener svensken gjør det eneste rette.

— Han må satse slik om Norge skal være med på et høyt internasjonalt nivå, sier Fyllingen-treneren.

- Helt fortjent

Selv om ikke Fältnäs vil ha på seg at han har snakket Drange inn i troppen, tror Drange selv at Fältnäs og Hedins vennskap kan ha hjulpet ham til en plass på laget.

— Det har nok vært bra at Anders har gjort Hedin oppmerksom på meg. Men samtidig tror jeg Anders har vært veldig obs på den dobbeltrollen han har, sier Drange. Fältnäs mener landslagsplassen er vel fortjent.

— Drange er den beste spilleren Norge har i den posisjonen nå, han er bedre enn Hovde Andersen også. Jeg synes det er helt fortjent, sier svensken.

Drange mener også han er et lite steg foran Drammen-spilleren.

— Vi har litt ulike kvaliteter, han er kanskje en mer utpreget skytter enn meg, mens jeg føler jeg har tatt et par steg videre forsvarsmessig. Der føler jeg meg hakket hvassere og da er det større sannsynlighet for å få spille begge veier, sier Drange.

UTTATT TIL EM-KVALIK: Fyllingen-spilleren Thomas Drange er yngstemann i Norges tropp, og har bare spilt syv landskamper tidligere. ARKIVFOTO: BJØRN ERIK LARSEN
Bergens Tidende