– Det kan nok hende at hytteprisene roer seg noe i forhold til den veksten vi har hatt, sier markedssjef i Voss Resort, Stig Hernes. Men noe skikkelig prisfall har han ikke tro på.

Et prisfall ville da også passet særdeles dårlig, ettersom Voss Resort nå skal i gang med Vestlandets største hytteprosjekt der hele 600 fritidsboliger skal oppføres de neste årene.

– Renten ser ut til å ha stabilisert seg. Og vi har allerede 150 personer som har satt seg på listen over interesserte, sier Sigbjørn Slåtten. Han er styremedlem i Voss Resort, som er en sammenslåing av Voss Fjellheisar og hytteutbyggerne i Bavallen.

1,3 millioner for tomtene

I første fase skal det bygges 100 hytter og 200 leiligheter i rekke i et område over dagens fritidsleiligheter på 350 til 550 meter over havet.

– De 100 tomtene vi nå legger ut for salg vil trolig ha en snittprisen på mellom 1,2 og 1,3 millioner kroner, sier Hernes.

– Hva er det som får folk til å betale mer for å hytte nær en skiheis enn leilighet nær Torgallmenningen?

– Jeg ville selv betalt 250 kroner for å bo nær Torgallmenningen, men atskillig mer for å bo nær en skiheis. Folk er villig til å betale mye for å gå på ski utenfor sitt andre hjem, gliser Hernes.

Den tidligere NRK-programlederen var i går kveld i gang med å bygge stand på hyttemessen som arrangeres i Arenum i helgen.

Bygger nærmere snøen

– Noen steder har prisene tatt fullstendig av, men dit er vi ikke kommet her på Vestlandet ennå. Tomtene vi legger ut nå ligger ved heisområdet mellom turistløypen og utforløypen, sier Slåtten.

Han er heller ikke vettskremt av snøløse vintre og bare bakker i Bavallen.

– Disse hyttene ligger høyere til fjells. Også nye heiser vil bygget høyere opp i fjellet. I neste byggetrinn planlegger vi heiser over 1000 meter over havet, sier Slåtten.

Han understreker imidlertid at det store prosjektet er et helårsprodukt der det skal bygges så vel turstier som sykkelveier.

Reguleringsplanen for de 300 første hyttene og leilighetene skal leveres Voss kommune 15. februar.

Silje katrine robinson