– Hver stemme teller og over halvparten av velgerne bestemmer seg under valgkampen.

Filip Rygg vil mobilisere for å få sofasliterne ut av godstolen og inn i valglokalet. Han lar seg ikke skremme av dårlige valgmålinger, men sier det viktigste er å jobbe hardt i valgkampen.

Rygg er i Bømlo på sommerturné med KrF. Han mener det er viktig at partiet nå er ute blant folk for å gjøre partiprogrammet kjent og høre hva velgerne er opptatt av.

Verdivalg

Rygg diskuterer utfordringer i strandsonen med bømlingene, men er sikker på at dette blir et valg der verdier er viktige. Han mener folk er frustrerte over en regjering som fjerner den kristne verdiforankringen fra skolens KRL-fag, formålsparagrafen i barnehagen og den nye ekteskapsloven og barnas rettigheter.

– Folk er skuffet over den sittende regjering som ikke har innfridd forventningene, sier Rygg.

Han mener det bare understreker viktigheten av at KrF nå gjør en god jobb i valgkampen.

Dårlige valgmålinger

En mandatberegning som er utført av statsviter og valganalytiker Svein Tore Martinsen viser at Filip Rygg er ute av stortingskabalen allerede før en eneste stemme er avgitt. Målingen er publisert i Vårt Land i dag, som skriver at KrF kan gå mot et enda dårligere valgresultat enn i katastrofevalget i 2005.

Situasjonen på Vestlandet er verst og KrF ligger an til å miste to av fem mandater i vestlandsfylkene, ifølge målingen.

Men Filip Rygg lar seg ikke skremme.

– Jeg visste at dette kom til å bli tøft, sier Rygg.

– Det er selvfølgelig gøyest med gode målinger, men det er en viktig påminnelse om at hver stemme teller.

Han er sikker på at KrF vil gjøre et godt valg og at han selv er sikret plass på Stortinget til høsten. I morgen er han klar for valgkamp i Kvinnherad.

Hvorfor svikter velgerne KrF? Diskuter saken her.