Gard Steiro

Mandag starter straffesaken mot den 32 år gamle musikeren fra Bergen. Det er andre gang i år et medlem av det kjente blackmetalbandet må møte i retten.

I mai ble vokalisten dømt til atten måneders ubetinget for voldsbruk og mishandling. Dommen er anket.

Flyktet halvnaken

Den 27. april i fjor var kvinnen innom utestedet Garage i Bergen. Her traff hun gitaristen og hans kamerat, en 33 år gammel helsearbeider.

De tre gikk sammen fra utestedet og endte på nachspiel hjemme hos gitaristen. Festen skal raskt ha utviklet seg til et mareritt for kvinnen.

Ifølge tiltalen ble hun slått gjentatte ganger i ansiktet og truet til å ha samleie med begge mennene. Overgrepene skal ha pågått i nærmere én time.

Kvinnen klarte til slutt å flykte ut av leiligheten. Kun iført et håndkle løp hun ut på gaten og stoppet en tilfeldig bilist.

Også den voldsdømte vokalisten var til stede i leiligheten. Han sov på rommet sitt, våknet av bråket, men fikk beskjed om å legge seg igjen. Ingenting å bekymre seg for, sa gitaristen.

Vokalisten ble pågrepet og siktet for medvirkning til voldtekten. Saken mot ham er senere henlagt.

Krever 100.000 kroner

Gitaristen har gitt sin forsvarer streng beskjed om ikke å uttale seg til pressen.

— Han ønsker minst mulig oppmerksomhet om saken, sier forsvarer Egil Horstad.

I to politiforklaringer har 32-åringen nektet straffskyld. Han innrømmer å ha hatt gruppesex med kvinnen og helsearbeideren, men hevder dette skjedde frivillig.

Dommerne vil få se bilder av blåmerker kvinnen hadde på bein, armer og i ansiktet. Påtalemakten mener disse skadene er forenlige med at hun har vært utsatt for et overgrep.

Også helsearbeideren har innrømmet seksuell omgang med kvinnen, men nekter straffskyld for voldtekt og frihetsberøvelse.

— Han mener han er uskyldig, sier mannens forsvarer, advokat Jørgen Riple.

Kvinnen har gjennom sin bistandsadvokat varslet at hun vil kreve 100.000 kroner i oppreisningserstatning.