Det skal ha vært glatt på veiene i morgentimene i dag.

— En bil skal ha snurret rundt på Rosnes og havnet i fjellveggen, sier operasjonsleder Bjarne Flokenes ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Uhellet skal ha skjedd rundt 09.30, og politi og redningsbil ble sendt til stedet. Sjåføren skal ikke ha hatt behov for ambulanse, og oppsøker legevakten selv for sjekk.

Snurret rundt

Håkon Ivarson, kom til stedet like etter ulykken hadde funnet sted.

— Det var også kommet en varebil til stedet, og jeg fikk vite at bilen hadde fått en skrens like ved en sving, sier Ivarson til bt.no.

Han tror mange blir lurt av tilsynelatende tørre veier.

— Det var minus 14 grader i dag tidlig, men det finnes likevel partier som er svært glatte. Det skumle er at de glatte partiene ikke er så lett å se, sier Ivarson.

Såpeglatt

På samme tid smalt det ved på riksvei 555.

— Like før klokken 09.30 fikk vi melding om at en bil har kjørt i fjellveggen i Lianakktunnelen. Fører virket uskadd, men blir tatt med til legevakten for sjekk, opplyser Flokenes.

— Vi fikk melding om at en bil hadde kommet ut av kurs. Ambulanse, falken og brannvesenet er nå på stedet, sier Torstein Nerås, brannvakt ved Bergen brannvesen.

Brannvesenet skal nå koble ut strømmen på bilen, slik at det ikke oppstår brann, og traffikken dirigeres nå manuelt på stedet.

Veitrafikksentralen opplyser til bt.no at flere veier skal være svært glatte.

— Det er spesielt glatt på broer, og ved elver og vann. Det er meldt om spesielt glatte partier ved Grimesvingene, sier Veitrafikksentralen.

— Vi oppfordrer bilistene til å kjøre forsiktig i dag, sier Flokenes.

Kl 14.00 meldte Statens veivesen at strøbiler har rykket ut for å punktstrø der det er glatt.

Saken oppdateres.

SNURR: Bilen gikk rundt, og smalt i fjellveggen. Uhellet skapte kø på stedet. FOTO: Bjørn Henning Nepstad