— Det er mange som har gjort krav på å eie anden som har vært omtalt i BT den siste tiden. Den skal ha flydd fra Lindås, Rosendal eller Askøy. Men her kommer en an(d)en historie, den hele og fulle sannhet, mailer Alexander Knappen og Astrid Rommetveit til Bergens Tidende.

Utbryterdronning

— Anden er vår den, og heter Natt(alie)! Natt ble kjøpt på Hylkje i begynnelsen av august. Da var hun syv uker gammel og i et kull på 13, forteller de.

Natt ble kjøpt sammen med kamerat Dag (som var en hvit hann), og begge ble transportert til sitt nye hjem i Synningavegen på Hjellestad. Dag tok dessverre tidlig kveld. Natt likte dårlig å være inngjerdet alene, og stakk av gang på gang. Hun ble funnet, og brakt hjem. Til slutt stakk hun av sjøveien, og lot seg ikke fange.

Delikatesser

— Vi hadde storsøk og satt opp lapper over hele Hjellestad. I etterkant har vi fått vite at hun dukket opp i vannkanten på Hjellestad Marina.

En annen andepappa som hadde et kull rødknoppender i hagen trodde det var en av hans. Det var det ikke, men likevel bodde den en god stund i hagen der. Men med kort veg til butikken og Sandringham «med alle rettigheter» ble nok fristelsen for stor. Natt begynte å henge rundt der i stedet.

Bortført

— Til slutt fikk også vi tips om anden på Hjellestad kai. Vi tok den med hjem, hvor den ble plassert innenfor et to meter høyt gjerde. Men utbryterdronningen Natt var forsvunnet neste dag. Samtidig ble Natt kjendis i Bergens Tidende, og da vi kom ned på Hjellestad Marina for å hente henne nok en gang, ble vi meget paff. Noen fra Lindås hadde tatt henne -før vi rakk å si kvakk, beretter Alexander Knappen og Astrid Rommetveit på Hjellestad.