Luciadagen er i dag, den 13. desember, men i går var det Lucia-arrangementer i skoler og barnehager.

Midtbygda barnehage i Åsane har fast tradisjon med å lage Lucia-fest. I går morges var foreldrene til stede for å overvære Lucia-feiringen. Barnehagen har også tradisjon for å besøke noen akkurat denne dagen.

— Da vi spurte barna hvor de ville i år, fikk vi til klart svar at de ville i Vestlandshallen, forteller Elisabeth Børve, som jobber med å passe barna i barnehagen.

Midtbygda barnehage holder til bak Åsane nye kirke, bare to-tre hundre meter fra Vestlandshallen. Barna har hatt en spesialavtale slik at de har fått komme bort og leke på banen når den har vært ledig på dagtid.

— Nå ville vi takke for det, og gi litt tilbake, sier Børve.

Et trettitall barn fra to til seks år med hvite kjoler og lys på hodet eller i hånden, trampet ut på treningsfeltet mens de sang «Luciasangen», «På låven sitter nissen» og «Når nettene blir lange». I en kurv hadde de lussekattene som de hadde bakt i barnehagen. Tommy Knarvik, Thomas Lund, Egil Ulfstein, Seyi Olofinjana og de andre Brann-spillerne tok seg fem minutter for å spise kaker og høre på sangene. Etterpå fikk barna autografer, før treningen kunne fortsette.

GODE NABOER: Barna i Midtbygda barnehage er naboer til Vestlandshallen. I går feiret de Lucia, og stakk innom på Brann-treningen. Her hilser Sondre Saurås (5) på Kenneth Storvik og Egil Ulfstein. Elisabeth Børve passer på barna.<p/>FOTO: BJØRN ERIK LARSEN