Om innbruddstyvene var inspirert av Idol-feberen, vites ikke. Men at de er glad i sang og musikk, er helt sikkert.

— De har rasket meg seg nok til et skikkelig kjempeparty, sukker daglig leder Kurt Løvås i butikken Lyd, Lys & Karaoke i Kong Oscars gate.

Koffert med plater

Klokken 06 i dag tidlig gikk alarmen i butikken hans. Tyver hadde slått inn ytterdøren med øks og forsynt seg grådig av varene som stod utstilt i vinduet. Skadene på døren og de stjålne varene beløper seg til rundt 100.000 kroner. Men det var ikke hva som helst de frekke smørsangerne var ute etter.

— Helt tullete. I stedet for å ta med seg de lettest omsettelige varene, har de tatt med seg et fullt karaokeanlegg og en koffert full av karaokeplater. Dette er et anlegg som vi bruker til utleie, og neppe særlig lett å selge videre. Trolig skal de ha det til eget bruk, sier Løvås.

Han understreker at tyveriet ikke vil få konsekvenser for kunder som har bestilt anlegg de nærmeste dagene.

I tillegg har tyvene forsynt seg med to platespillere, en cd-spiller, mixer og en dataskjerm. Til sammen nok til å omgjøre en hvilken som helst kjellerstue til diskotek og karaokebar.

— De kan lage en del lyd med det utstyret der, ja, medgir Løvås.

Går etter lyden

Og nettopp lyden kan bli politiets viktigste ledetråd i jakten på tyvene, mener operasjonsleder Asbjørn Andersen ved Hordaland politidistrikt.

— Vi var på stedet like etter at alarmen gikk, men de kom seg unna. En mistenkelig bil ble observert, men det viste seg at den trolig hadde falske skilter. Vi får holde øyne og ører oppe i helgen. Dersom vi får melding om høylytt sang, skjærende falsk Sinatra og lignende, vil vi ha dette innbruddet i bakhodet, humrer operasjonslederen.

Repertoaret

Med 400 titler i tyvegodset kan det være vanskelig for tyvene å vite hvilke sanger de skal velge å fremføre. Bt.no vil derfor tillate seg å komme med følgende forslag:

  • Stealin' Stealin' - Janis Joplin
  • Thieves in the Temple - Prince
  • I Can Steal a Little Love - Frank Sinatra
  • Tyven, tyven - Dum Dum Boys
  • Who Stole the DJ - Will Smith