RAGNHILD DAAE GJERTSEN

Denne helgen er det a cappella-seminar på Ynglingen i Bergen.

— For dem som synger i dusjen, sier Jan Frode Sandvik.

A cappella er sang uten instrumenter. Sandvik er daglig leder i Bjørgvin KFUK/KFUM og er med på å arrangere et 12-timers intensivkurs i a cappella-sang. Øystein Weider skal stå for instruksjonen.

For eldre ungdommer

Weider tar hovedfag i musikk på Grieg-akademiet og er frilans musiker og instruktør. Med et selvutviklet a cappella-kurs skal eldre ungdommer vinnes. Hvor gamle er eldre ungdommer?

— Okei, studenter. Fra studenter og oppover, sier de to.

For Sandvik og Weider er målet å få til et kor for sangglade voksne studenter. Folk på 30 trenger nemlig et eget kortilbud

— Etter studentkor er det en stor luke. Da er det lett å falle ut. Vi ønsker å få med igjen de som har vært ute en stund, sier den daglige lederen.

Arbeidstittelen «BIB», som står for «Back in Business», viser tydelig akkurat det.

Mange interesserte

Spørsmålet er bare om småbarnsforeldre har tid til å synge i kor. Det er både instruktør og arrangør overbevist om.

— Vi har fått signaler om at behovet er der. Jeg tror det er mange som vil være interessert i å drive med dette, mener Sandvik.

Han legger dessuten vekt på at det sosiale er vel så viktig som sangen. Dersom responsen skulle utebli, kan i alle fall Weider lære Jan Frode ett og annet om pusteteknikk.

— Jeg er litt rusten på akkurat det, smiler han.

RUSTEN TEKNIKK: Sanginstruktør Øystein Weider (t.v) lærer Jan Frode Sandvik å puste med magen. Til helgen kan andre rustne korsangere lære det samme.<br/>Foto: RAGNHILD DAAE GJERTSEN