Den 17 år gamle jenten døde etter skadene hun fikk da hun ble påkjørt i Kalfarveien fredag kveld. Øvingen tidligere på kvelden var det siste medelevene så til henne.

— Da elevene møttes til øving lørdag, åpnet vi for at konserten kunne avlyses. Vi hadde en lengre samtale om det, men elevene var samstemte, de ville opptre. De mente at konserten kunne være en fin måte å minnes en god venninne på. De ville gjøre det i respekt for henne, forteller lærer André Stene Johnsen. Han er leder for musikk, dans og dramalinjen ved Langhaugen.

Den omkomne 17-åringen sang i koret som var med på konserten «Musikk i transport» - et samarbeidsprosjekt mellom Bergen Filharmoniske Orkester og Langhaugen skole.

— Det er et trekk ved Langhaugen at elevene blir sterkt knyttet til hverandre. Og det var veldig naturlig for dem å gjennomføre konserten, sier Johnsen.

Han forteller at de åpnet med et minutts stillhet i salen.

— Slik ble konserten en verdig markering av det tragiske som er skjedd. Samtidig var det godt for elevene å være sammen og støtte hverandre. Ennå er dette så nært at det er uvirkelig. De har bare hatt et døgn på å fordøye dette. Den fulle og hele sannheten siger nok ikke inn over oss før vi møtes på skolen igjen og pulten hennes står tom.

Så ble det også noe symbolsk over avslutningen på konserten, der Langhaugenkoret med solist Silje-Marie Norderhaug fremførte en nydelig versjon av «You'll Never Walk Alone».