At Sandviken slet i Toppserien i fjor er noe de fleste har fått med seg, men at de skulle få problemer med nyopprykkede Voss i sesongpremieren var kanskje mer uventet. Med scoring etter frispark i det 41. minutt sendte Kaia Høvik Voss i ledelsen rett før pause. Selv om bortelaget utliknet bare ti minutter etter hvilen, var ikke 1-1 mot Voss drømmestarten for sesongen. Sandviken-trener Arne Møller er likevel den siste til å avlyse opprykksplanene etter bare en kamp i førstedivisjon.

— Voss er jo nyopprykket, så sånn sett skal vi jo slå dem, men jeg tror det mentale og premierenervene spilte litt inn også, sier treneren.

For mens et giret og aggressivt Voss forsvarte hjemmebanen som uoppdragne terriere, ble bergenserne rett og slett for blasse.

— Voss sto på så vi aldri kom inn i rytmen vår, sier Møller.

For å sikre at oppholdet i første blir kortest mulig har Sandviken den siste tiden trent mye på å utvikle en ny spillestil. I går så ikke det ut til å hjelpe stort.

— Det sitter ikke i ryggraden på oss ennå, og når Voss er så fysisk sterke og aggressive faller vi tilbake til gamle synder, så dette må vi ta tak i, sier treneren.