– De som ikke følger så mye med, tenker nok at Løv-Ham er et lag vi bør slå. Men Løv-Ham har startet veldig bra, og hadde kanskje ligget enda høyere hadde det ikke vært for at de har vært uheldige med røde kort, sier Sandstø.

Start-treneren har ledet laget sitt til 11 poeng på fem kamper så langt i sesongen, og opplevde å bli pepet ut da det «bare» ble 2-0 hjemme mot Alta i Kristiansand.

– Problemet er at de fleste i Kristiansand ikke har peiling på hva 1. divisjon er for noe, sier Sandstø.

Løv-Ham: — Må tørre å spille

Bergenseren avviser at det er en ekstra presset situasjon å lede et lag «alle» forventer skal rykke opp i eliteserien.

– For noen av spillerne er det nok ekstra belastende at folk har slike forventninger, men presset spiller ingen rolle for meg. Jeg vet hva jeg står for, sier Sandstø selvsikkert.

Møter Løv-Ham i dag

I dag spiller Start mot Løv-Ham i Vestlandshallen. Sandstø sier at han ikke er imponert over Løv-Ham.

Følg kampen direkte her!

– Egentlig ikke. Jeg så dem noen ganger i fjor, og konstaterte allerede da at de er leie å slå. Spillerne har tro på opplegget, de er gode defensivt, og samtidig har de forsterket seg fremover. Løv-Ham er rett og slett et solid lag som jobber hardt. Men vi skal spille på vår måte og prøve å slå dem, sier Sandstø.

Start spiller til vanlig på naturgress på sin hjemmebane. I Vestlandshallen venter kunstgress. Sandstø tror ikke det har noe å si.

– Vi trente hele vinteren på kunstgress. Det er likt for begge og ikke fordel for noen, sier Sandstø.

Tror på gamleklubben

Fra 1999 til 2007 var Sandstø trener for Odd Grenland. Etter at han fikk sparken i Odd på høsten fikk han fort ny jobb i Start. Selv om både Start og Odd rykket ned fra eliteserien i fjor, mener Sandstø at Odd er favoritten til å vinne divisjonen.

– Odd har en sterkere stall enn i fjor med tanke på at de har fått inn Anders Rambekk og Peter Kovac. De kommer nok til å vinne så godt som alle kampene, tror Sandstø.

Start, derimot, har 173 millioner i gjeld på sitt nye stadion, de må trolig klare seg uten stjernespissen Ole Martin Årst hele sesongen på grunn av skade, og klubben har budsjettert med salg av spillere i år, som for eksempel Ygor og Anthony Annan.

– Vi er i ferd med å komme ned på et nivå med litt for mange unge spillere. Det er en ulempe for oss, sier Sandstø. Starts potensial er likevel stort, mener bergenseren.

Løv-Ham som klubb har han også tro på, og mener Løv-Ham er nødvendig for Bergen.

– Bergen bør være stor nok til å huse mer enn en klubb, og det er klart det er viktig for Brann som klubb og viktig for Bergen som by å ha Løv-Ham for å få frem flere bergensere i toppfotballen.

SER INN I FREMTIDEN: ¿ Start er en klubb som absolutt kan få det til i fremtiden, men vi har en lang vei igjen. Den store gjelden legger bremser på en del ting som gjerne kunne vært annerledes, sier Start-trener Arne Sandstø før møtet med Løv-Ham i dag.
Schrøder, Tor Erik