— Unntatt Magnus Dahl. Han skrev under for to år sist sommer, men kan i praksis reforhandle seg ut av den om han ønsker. Noe jeg ikke tror på, blunker Rune Søvdsnes. Fyllingen-herrenes sportslige leder får hendene fulle over nyttår, når han - sammen med trener Anders Fältnäs - skal sette seg ned med dagens spillere og forhandle frem nye kontrakter for minimum to år fremover.

Vil ha svar i januar

— Ja, vi er kommet i den situasjonen at både de på ettårs- og toårskontrakt har avtaler som løper ut etter sesongen 2007/08. Det ligger ingen dramatikk i det, men for fremtiden ønsker vi ikke å måtte gjennom så omfattende kontraktsarbeid hvert eneste år. De som er med oss videre bør signere for minimum to år, forlanger Søvdsnes.

— I Haugaland HK, der Mika Nurmi er trener, krever ledelsen at alle spillerne som ønsker å være med utover inneværende sesong skal ha bestemt seg innen 15. januar?

— Vi setter ingen slik dato. Men ved utgangen av neste måned bør vi ha avklart det meste med dem som spiller for Fyllingen i dag.

— Ønsker dere å beholde samtlige som er i A-stallen?

— I utgangspunktet ja. Og jeg ser for meg at vi henter inn forsterkninger i tillegg. Fyllingen trenger et par tilvekster med rikelig erfaring på toppnivå.

Hegemoniet ledig

Fyllingen Håndball bruker i dag om lag én million kroner på spillerlønninger. Like over nyttår vil Rune Søvdsnes og Anders Fältnäs møtes for å diskutere det økonomiske omfanget av nye kontrakter - og de vil regne seg frem til et ønskelig budsjett.

— Som styret i neste omgang skal forholde seg til. Dette blir viktig, for neste sesong er hegemoniet ledig. Drammen mister minst fire av sine nøkkelspillere, pluss treneren. Det vil merkes. Vi må da gripe sjansen for å komme enda nærmere topplassen, synes Søvdsnes.

Trener Anders Fältnäs har i tidligere samtaler med BT-sporten gitt uttrykk for mer differensierte lønninger i Fyllingen-troppen i årene som kommer. Mer til enerne, mindre til «nummer» 10, 11 og 12 på rangstigen.

— Jeg er ikke uenig. Dette vil bli en del av forhandlingsgrunnlaget.

De gul-blå har denne sesongen 12 mann på lønningslisten.

— Blir det færre etter hvert?

— Neppe.

VIL HA ALLE MED VIDERE: Andreas Gjeitrem er en av mange Fyllingen-spillere som innen utgang av januar må gi beskjed om de ønsker å være med videre. I dag møter bergenserne Jan-Richard Hansen (t.h.) og Drammen borte i seriekamp i noe som blir generalprøve før lagene møtes i cupfinale i romjulen. FOTO: RUNE SÆVIG