Kisten til 12 år gamle Stina Mækeland Stølen var dekket av rosa og hvite blomster. Kisten til søsteren Nora var dekket av dyprøde roser. Blomstene er valgt av storesøsteren. De rosa blomstene var til ei glad jente, en solstråle, mens de mørkerøde var til søsteren som ga så mye av seg selv.

Morens kiste var pyntet med gule blomster — for kjærlighet. På farens kiste lå en blå oppsats.

— Det blå symboliserer håp, forklarte kapellan Valborg Sinnes i minnetalen. På hver av kistene tente den 21 år gamle datteren et lys.

Den nær 150 år gamle kirken ligger midt i Sveio sentrum. Tirsdag formiddag hang flagget på halv stang på alle flaggstenger i den lille bygda i Sunnhordland.

Tragedien som førte til at Oddvar Stølen tok livet av sin kone Kari og deres yngste døtre før han tok sitt eget liv, har preget de 4700 menneskene som bor i Sveio. Rundt 1000 av dem var med den eldste datteren da hun tok et siste farvel med familien sin. 21-åringen delte sorgen og de vonde tankene hun har hatt den siste uken med sambygdingene sine i et dikt.

— Det er så vanskelig å se for seg en framtid uten dere, leste Valborg Sinnes fra diktet. Også i minnetalen ble familien beskrevet som en varm og nærværende familie.

(NTB)

SORG: Fire kister stod på kirkegulvet i Sveio kirke.
FOTO: SCANPIX