Polske Magdalena Solak og Robert Solak går vanligvis i polsk messe i St. Paul kirke søndager. I kveld besøkte de ungdomsmessen for å sørge over den tragiske ulykken.

— Vi har reagert med stort sjokk i dag. 96 døde personer, deriblant landets viktigste person. Dette har stor betydning for Polen, sier ekteparet.

I morgen er det polsk minnegudstjeneste i St. Paul kirke klokken tre og halv åtte. Mange polakker besøkte også kveldens ungdomsmesse i Bergen.

— Vi føler med våre polske menighetsmedlemmer, våre polske brødre og søstre og familiene til de avdøde, innledet kapellan Lukas Stefan Lofr-Wollesen gudstjenesten med.

— Dette er tragisk. Det blir en vanskelig periode for alle polakker og hele landet, sier Monika Ladogorska-Soyke, representant for polsk gruppe i St. Paul kirke.

**Les også:

— Frarådet pilotene å lande i den tette tåken**

Ingen overlevde

Ingen av de til sammen 97 personene om bord overlevde, da Tupolev-flyet med blant andre Polens president Lech Kaczynski styrtet lørdag.

Blant de 97 var maktpersoner i Polens øverste politiske, militære og kulturelle elite.

OMKOM: Både Polens president Lech Kaczynski (t.v.) og hans kone Maria mistet livet da flyet styrtet.

Liket av presidenten funnet

Lech Kaczynski ble lørdag ettermiddag funnet omkommet på stedet hvor flyet han satt i, styrtet under innflyging til byen Smolensk i Russland.

Arbeidet med å identifisere de mange ofrene for ulykken har nå startet.

— Identifiseringen av mange av ofrene vil kreve ytterligere ekspertise, inkludert DNA-analyse, sier en ikke navngitt tjenestemann til det russiske nyhetsbyrået RIA Novosti.

Alle ofrene for ulykken, var lørdag kveld funnet, ifølge Russlands minister for krisehåndtering Sergej Sjoigu.

De omkomne vil bli fløyet til Russlands hovedstad Moskva for identifisering, ifølge landets statsminister Vladimir Putin, som selv skal lede etterforskningen av ulykken. Putin reiste lørdag selv til ulykkesstedet vest i Russland.

Flystyrten kostet 89 passasjerer og 8 besetningsmedlemmer livet, ifølge Russlands krisedepartement.