Fredag ettermiddag sendte et samlet politisk Bergen brev til justisminister Anders Anundsen, UDI og UNE.

«Vi ber om at tvangsutsendelsen stoppes, og at Taiman får sin sak vurdert på nytt», er den klare oppfordringen fra alle partiene i Bystyret bortsett fra Frp.— Taiman er bergenser, sier byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen.

I god bergenstradisjon

Hun var den første som signerte brevet til justisministeren. Siste gang Bystyret engasjerte seg in en enkeltsak på denne måten, var under Nathan-saken.

stolt.jpg

— Vi har en god tradisjon i Bergen for å gjøre dette når vi mener et vedtak ikke er rimelig, sier Stolt-Nielsen.Hun mener det er urimelig at Fatah blir sendt ut fordi han var fylt 18 da vedtaket ble fattet.

— Det kan ikke han lastes for, han kom hit som 14-åring. Vi ber om at det foretas en ny behandling basert på skjønn. Det er det åpning for innenfor dagens lov og forskrift.

Stort engasjement

I tillegg til byrådslederen er brevet signert av sosialbyråd Dag Inge Ulstein og gruppelederne i Bystyret med unntak av Frp.Taiman kom til Norge som 14-åring, men fikk asylsøknaden avslått da resten av familien fikk bli. Onsdag forrige uke ble han pågrepet for å sendes ut.

Siden har han sittet på Trandum utlendingsinternat, mens familien, advokaten og hundresvis av engasjerte har mobilisert for å få UNE til å snu.

Nå har altså også politikerne i Bergen engasjert seg i kampen for å stoppe utsendelsen.

— Særlig tilknytning til Bergen

«Til tross for senere avslag på sin søknad om opphold, må Taiman anses å ha særlig tilknytning til Norge og Bergen, står det i brevet.

— Dette er en familiepolitikk som ingen av oss vil kjennes ved. Han hører til i Bergen og ingen annen plass, sier Oddny Miljeteig, gruppeleder for SV.

Det er kun unntaksvis politikerne går mot sentrale styresmakter på denne måten.

— Men vi har en treadisjon i Bergen kommune om at når det virkelig brenner, og vi kan være tverrpolitisk enige, samler vi oss og sier fra til sentrale styresmakter, sier Miljeteig.

Har sendt ny informasjon

Advokat Asgeir Thomassen og Rudi Bakken som leder støttegruppen har de siste dagene jobbet med å hente inn oppdatert informasjon om helsesituasjonen til 27-åringen.

— Vi har sendt informasjon fra fastlegen og diverse epikriser til UNE. Nå ligger ballen helt og holdent hos dem, så får vi håpe de kommer til en rask avgjørelse, sier Rudi Bakken.