Krangelen mellom det tidligere kjæresteparet under russetiden i fjor, endte opp i retten forrige uke.

En 20-åring fra Sotra var tiltalt for å ha dunket hodet til kjæresten sin mot en vegg og for å holdt hendene foran munnen hennes slik at hun ikke fikk puste.

I retten kom det frem at bakgrunnen for oppførselen var noe veldig sårende kjæresten hadde sagt til ham. Retten mener likevel ikke at hans reaksjon kunne forsvares.

Frikjent for murdenging

— Fornærmedes utsagn var nok meget sårende for ham, men slik retten ser det gikk han noe for langt til at volden kan lates straffri. Tiltalte var meget sterkere enn henne og særlig det å bli holdt over munnen i en slik situasjon er skremmende, står det i dommen.

Retten finner ikke bevist at tiltalte har slått henne. Heller ikke at han har tatt fatt i henne og slått hodet hennes mot bakken eller et gjerde. Noe annet er at fornærmede har slått hodet i bakken under basketaket og mens tiltalte ristet henne.

— Det mest skremmende for fornærmede var at hun ble redd for at hun ikke skulle få puste, står det i dommen.

Vold mot hjelper

Sotramannen er også dømt for å ha slått til 19-åringen som kom til for å hjelpe russejentene som han oppfattet var i nød.

Det at volden rammer en som bare vil hjelpe, trekker i retning av at volden faller inn under straffeloven 232 som omhandler skjerpende omstendigheter.

— Saken er et grensetilfelle. Når retten etter en totalvurdering finner at straffeloven 232 likevel ikke bør anvendes, skyldes dette at det hele har et impulsivt preg og særlig det at slagene er med åpen hånd, står det i dommen.

20-åringen fra Sotra er også dømt for fyllekjøring og mister retten til å kjøre bil for en stund. For volden i russetiden må han belage seg på 43 timer med samfunnstraff og 20.000 kroner i bot.