Samferdselsminister Liv Signe Navarsete hadde vært på Torgalmenningen i Bergen før hun dukket opp på valgkampboden til Senterpartiet på Amfi Os lørdag ettermiddag.

– Jeg er opptatt av å være ute så mye jeg kan for å møte folk. Jeg og Senterpartiet har en politikk hvor vi er opptatt av lokalsamfunnene. Vi er opptatt av folk der de bor og at de har god skole, omsorg, barnehager og at de har gode veier. Jeg får alltid gode innspill som jeg må inn og sjekke. Jeg lærer alltid noe av å være ute blant folket, sier Navarsete til RadiOs.no.

Fortalte selv at hun var på plass

Hun brukte høyttaleranlegget på senteret til å fortelle at hun var på plass og hadde holdt løftet fra 2007 om å få ny gang— og sykkelvei på plass langs hele E39, men snakket og varmt om ny vei mellom Os og Bergen.

– Veien ligger nå inne i Norsk Transportplan. Ny E39 mellom Os og Bergen er et veldig viktig prosjekt, så den skal på plass. Jeg registrerte at ordføreren i Os flagget og var glad for at Senterpartiet og regjeringen fikk dette på plass, sier Navarsete til RadiOs.no.

Så der er ordfører Terje Søviknes og Navarsete enige?

– Ja, men jeg registrerer at han prøver å ta æren for det, men han har altså ikke vært på et eneste lobbymøte med meg, bare for å ha sagt det, sier hun.

– Har aldri vært tvil

– Det har aldri vært tvil om at dette prosjektet skulle på plass. Det sa jeg da jeg var her for to år siden, og det har jeg jobbet med i Nasjonal Transportplan. Det ligger inne fra meg hele veien i alle planer, og det er veldig viktig. Vi må selvsagt få på plass den rundkjøringen som er blitt veldig dyr i andre enden, men det skal på plass, sier Navarsete til RadiOs.no.

Når settes spaden i jorden for ny vei mellom Os og Bergen?

– Nå er det opp til Statens vegvesen å få alle ting på plass. Nå ligger planene der, men de må omsettes i anbud og disse må ut. Dette er de tingene som tar litt tid, men som må på plass. Jeg burde kanskje ha undersøkt med Staten vegvesen før jeg kom hit. Jeg kan ikke komme med et tidspunkt for oppstart, men dette kan Statens vegvesen si noe om, sier Navarsete.