— Alt gikk så fort. Jeg vet ikke hva jeg tenkte, vi handlet i refleks og fikk åpnet dørene kjapt. Hadde vi ventet litt hadde vi ikke klart det på grunn av vanntrykket, sier Jonfinn Bremnes (57).

Både han og samboer Ingunn Kalsaas (61) er i god form etter den nifse og iskalde opplevelsen.

Paret var på vei fra hjemmet i Larvik til hytten i Bremanger, da de ved firetiden natt til torsdag fikk skrens på bilen. Det skjedde i en slak og isete sving på Riksvei 616 ved Dombstein i Bremanger. Sjåfør Ingunn rettet opp bilen to ganger før bilen en tredje gang vred seg, for over kantsteinen og rundt i luften før den landet i sjøen.

— Vi kjørte rolig, men denne svingen er visst kjent for å være ekstra glatt. Men jeg er ikke så lokalkjent at jeg kunne vite det, sier Jonfinn som selv er fra Bremanger, men nå bosatt i Larvik. Paret åpnet kjapt bildørene, men Ingunn begynte å svømme oppover før hun fikk løsnet beltet.

Jonfinn hjalp henne ut først. Men da han selv fikk hodet over vannet fant han henne ikke igjen.

— Jeg var i ferd med å dykke ned etter henne da jeg hørte et rop inne fra land. Det var en god følelse! Da jeg var to meter fra bilen sank den til bunns. Dette handler jo om marginer og noen ganger er det godt å ha med seg engleflaks!

Da paret hadde funnet hverandre igjen løp de nærmeste hus, men der fikk de ingen kontakt.

— Vi skjønte at vi måtte løpe for å holde varmen. I neste hus fikk vi heldigvis kontakt. Folkene i husert ga oss fantastisk hjelp og ringte politiet. Vi skalv noe voldsomt, men jeg kan ikke huske at jeg frøs. Ifølge doktoren vi besøkte etterpå, er dette en vanlig mekanisme, sier Jonfinn som selv kom fra ulykken uten skader.

Ingunn måtte sy et par sting over et øre og har en øm skulder, trolig etter sikkerhetsbeltet.

— Heldigvis hadde vi bilbeltet på da vi gikk rundt i luften, dette viser hvor viktig belte er. Hvordan det gikk med bilen, vet jeg ennå ikke, jeg har hørt at det ikke er noe vakkert syn. Men ovnen vi skulle montere i hytten til påske er allerede på plass. Det har min bror sørget for.