Alt tyder på at 23-åringen skjøt og drepte sin samboer, og deretter seg selv.

— Foreløpig tyder alt på at man-nen har skutt og drept samboeren sin, og deretter skutt seg selv. Dette er høyst sannsynlig en familietragedie, sier politiinspektør Trygve Ritland ved Hordaland politidistrikt til BT.

Det unge paret ble funnet drept i en kjellerleilighet de leide på Sunde i Kvinnherad. Paret har bare bodd i Sunde en måneds tid. Tidligere har begge bodd andre steder i Kvinnherad, og begge har familie i kommunen. Den avdøde 23-åringen etterlater seg barn fra et tidligere forhold.

— Drapsvåpenet er trolig et jaktvåpen. Den antatte gjerningsmannen hadde bæretillatelse for minst et våpen, men vi vet foreløpig ikke om det er dette våpenet som ble brukt, sier Ritland. BT kjenner til at det ble funnet en hagle i kjellerleiligheten. 23-åringen skal ha drevet mye med jakt.

Politiet kjenner foreløpig ikke til hva som ligger bak drapene i Sunde.

— Det var ingen ting verken ved paret eller adressen som indikerte at det var problemer, men forholdet kan jo ha vært turbulent uten at politiet kjente til det, sier Ritland.

Pårørende som BT har vært i kontakt med skal heller ikke ha fått indikasjoner på at noe var galt i forholdet.

Verken kvinnen eller mannen skal ha vært kjenninger av politiet. Begge var i jobb. Det unge paret leide kjellerleiligheten i en enebolig som tilhører en familie i Sunde. Familien bor selv i huset, og det var de som varslet politiet klokken 06 10 søndag morgen om drapene. Det er uklart om familien hørte skuddene, eller om det var andre forhold som gjorde dem opp-merksomme på tragedien i kjel-lerleiligheten.

BT var søndag i kontakt med paret som eier huset, men de hadde fått beskjed av politiet om å ikke kommentere saken. Både paret og deres barn var i huset da drapene skjedde, men famili-en tok tilhold hos naboer mens politiet sperret av huset.

Lensmannskontoret i Kvinnherad ba øyeblikkelig om bistand fra Kripos da det døde paret ble funnet.

Tre drapseksperter fra Kripos og to tekniske etterforskere fra Hordaland politidistrikt ankom Sunde i politibåt klokken 16 30. Undersøkelsene av huset pågikk fortsatt sent søndag kveld.

— Lensmannskontoret har hatt en dialog med de avdødes familie og venner, og avhørene av parets omgangskrets er i gang. Selv om mye tyder på at den antatte gjerningsmannen er død, vil saken bli etterforsket på vanlig måte. Den unge kvinnen har jo blitt utsatt for en alvorlig, kriminell handling, sier Ritland.

Dette er første gang noen blir drept i den idylliske bygden Sunde, der det bor mellom 700 og 800 personer.

De avdøde vil bli sendt til Bergen for obduksjon, og politiet vil ikke frigi navnene på de drepte før etter obduksjonen.

FUNNET DREPT: En mann og en kvinne i 20-årene ble funnet døde i et bolighus i Sunde i Kvinnherad søndag morgen.
Foto: Ove A. Olderkjær