En 46 år gammel mann døde mandag morgen etter å ha blitt knivstukket i Storms gate på Møhlenpris. Mannen ble funnet bevisstløs med knivskader i brystet og kjørt til sykehus med ambulanse.

KRIMTEKNIKERE: Politiets krimteknikere ankom åstedet i Storms gate på Møhlenpris ved 13-tiden mandag. Åstedet er sperret av.
GERHARD FLAATEN
PÅGREPET: - Etterforskningen generelt og de opplysningene politiet allerede sitter med, gjør at vi har valgt å pågripe og sikte samboeren for drap, sier påtaleansvarlig Sidsel Isachsen.
ØRJAN DEISZ

Han ble bekreftet død klokken 07.30.

Det var avdødes samboer, en 41 år gammel kvinne, som meldte fra til AMK. Mannen ble funnet like innenfor døren til leiligheten han disponerte sammen med kvinnen.

Kvinnen hadde mandag morgen status som vitne i saken. Etter å ha forklart seg for politiet, ble hun noen timer senere pågrepet og siktet for forsettlig drap. Dette bekrefter politiets påtaleansvarlige, Sidsel Isachsen.

— Etterforskningen generelt og de opplysningene politiet allerede sitter med, gjør at vi har valgt å pågripe og sikte samboeren for drap, sier Isachsen.

Samboeren har ikke tatt stilling til straffskyld. Hun vil få oppnevnt forsvarer senere i dag.

I rusmiljøet

Isachsen ville mandag ettermiddag ikke gå nærmere inn på hendelselsforløpet, eller gi detaljer fra åstedet. Politiet vil heller ikke kommentere om drapsvåpenet er funnet.

— Vi gjør tekniske undersøkelser på stedet og er i gang med taktisk etterforskning. Vi har allerede hentet inn mye informasjon, sier hun.

Det innebærer blant annet rundspørring i området rundt Storms gate samt avhør av naboer og personer i kretsen rundt de to.

Både offeret og den siktede beskrives som kjenninger av politiet. De skal begge ha tilknytning til et rusmiljø.

— Vi har registrert flere forhold på begge, opplyste politiets innsatsleder på stedet, Frank Listøl, tidligere mandag.

Skjedde grytidlig mandag

Politiet ble varslet om knivstikkingen klokken 06.10 mandag morgen. Ved 07.30-tiden bekreftet operasjonsleder Ronny Lentføhr at mannen var død.

Politiet legger foreløpig til grunn at knivstikkingen har skjedd nært opp mot tidspunktet da mannen ble funnet.

Isachsen ber alle som kan ha sett eller hørt noe i morgentimene, kontakte politiet på telefon 02800.

— Folk må ikke være kritiske til hva de melder inn, oppfordrer hun.

Krimteknikerne vil saumfare leiligheten etter spor ut over ettermiddagen og kvelden, og vold- og sedelighetsseksjonen i bergenspolitiet har satt ned et team med etterforskere som skal jobbe med saken.

Samboer med den drepte

Den siktede kvinnen, som først ble omtalt som et vitne til drapet, skal ha vært kjæreste og samboer med mannen de siste årene, ifølge en nabo.

GERHARD FLAATEN

Da politiet kom til åstedet mandag morgen sikret de at leiligheten var tom for folk, før de gjennomførte et grovsøk i leiligheten. Den ble deretter sperret av. Flere hundepatruljer gjennomførte søk i Nygårdsparken og i gatene rundt Møhlenpris.

Ved 09-tiden mandag morgen, før kvinnen var pågrepet, sa innsatsleder Frank Listøl (bildet):

— Status er at vi har et drap med ukjent gjerningsperson. Vi leter ikke etter noen konkrete, og har ingen navn å gå etter. Vi har så langt ikke funnet drapsvåpenet, men det er krimteknikerne som går detaljert gjennom åstedet for å sikre spor.

Vitner opplyste at de hadde sett en mann løpe mot Puddefjordsbroen i tidsrommet etter knivstikkingen, men politiet kunne ikke si om observasjonen hadde noen tilknytning til drapet.

- Dette er bare tragisk

Mens politiet jobbet på stedet i grålysningen, var folk i bydelen på vei til jobb og skole. Gard Haugland, som bor litt lenger ned i Storms gate, stoppet opp ved åstedet sammen med sønnen.

— Dette er bare tragisk. Møhlenpris er et veldig fint sted å bo. Av og til er det bråk, men ikke mer enn man kan forvente i en by, sa han til BT.

HØRTE SKRIK: Jørg Sondre Tomstad bor like i nærheten av leiligheten hvor mannen ble drept. Han hørte skrik i nabolaget noen timer tidligere.
GEIR MARTIN STRANDE

Jørg Sondre Tomstad (23) bor også like ved bygården hvor mannen ble funnet. Han sier han hørte et skrik ved 02-tiden natt til mandag.

— Jeg oppfattet det som at skriket var rettet mot noen, men det er jo ikke sikkert det hadde noe med dette å gjøre. Det er tross alt ikke uvanlig å høre skrik i dette strøket om natten, sier han, og legger til at han aldri har følt seg utrygg i området.

Bygården der mannen ble funnet drept, eies av Bergen kommune.

— Det er 12 toromsleiligheter i bygget, for det meste enehusholdninger, sier direktør Bjarte Høysæter i Bergen bolig- og byfornyelse.

Det er de som disponerer bygget, mens boligetaten tildeler boliger. Etter det BT får opplyst, har avdøde bodd på adressen i flere år.

SØKER SPOR: Krimteknikere fra Hordaland politidistrikt tok seg ved 13.30-tiden inn i leiligheten der en 46 år gammel mann ble funnet drept tidlig mandag morgen.
CHRISTIAN NICOLAISEN
DREPT: Politiet ble varslet om knivstikkingen klokken 06.10 mandag. Mannen ble bekreftet død klokken 07.30.
CHRISTIAN NICOLAISEN
KNIVSTUKKET: Da politiet kom til stedet mandag morgen var mannen i live, men så hardt skadet at han ikke kunne si hva som hadde skjedd.
RUNE STØLÅS
STUKKET I BRYSTET: Bak denne døren fant politiet mannen med dødelige knivskader.
GERHARD FLAATEN