Det var siktede selv som ringte og varslet om at kvinnen var hardt skadet, opplyser politiadvokat Asbjørn Onarheim ved Sogn og Fjordane politidistrikt til bt.no.

— Politiet fikk melding fra AMK-sentralen klokken 08.20. En patrulje rykket ut, og mannen ble pågrepet uten dramatikk, sier Onarheim.

Kvinnen var påført stump vold mot hoderegionen. Det er uvisst om det er brukt gjenstander. Hun ble fløyet til Haukeland universitetssykehus med luftambulanse. Hun hadde store hodeskader, og tilstanden klokken 11.05 var kritisk og ustabil. Omtrent en time senere døde 31-åringen.

Politiet vet foreløpig ikke hvilket motiv som skal ligge bak mishandlingen. Voldshandlingen har skjedd i løpet av natten, men det eksakte tidspunktet er ikke kjent.

Mannen skal ha gått løs på kvinnen utendørs, der hun også ble funnet da ambulansepersonell kom til stedet. Den siktede kommer fra Vågsøy-området.

Ifølge Onarheim var den siktede og den døde kvinnen samboere og hadde vært det i mange år. Paret hadde ingen barn. Onarheim bekrefter at den siktede er en kjenning av politiet. Kvinnen har ikke tidligere vært i politiets søkelys.

Mannen sitter nå i arrest på Vågsøy lensmannskontor. Politiet venter med å avhøre siktede til han har fått forsvarer. Han skal etter planen fremstilles for varetektsfengsling for Nord-fjord Tingrett i morgen.

Sogn og Fjordane politidistrikt anmodet Kripos om bistand i saken, og Sogn og Fjordane politidistrikt anmodet Kripos om bistand i saken, og tre etterforskere herfra kom til drapsstedet søndag kveld.