• Men hun har noen tanker om hvem som har gjort det, sier forsvareren til kvinnen som er siktet for drap på sin samboer.

Mandag ettermiddag ble en kvinne (41) pågrepet og siktet for å ha knivdrept sin samboer (46).

Kvinnen ringte selv etter hjelp tidlig mandag morgen. Da lå 46-åringen på gulvet i sin egen leilighet på Møhlenpris med dødelige knivskader i brystet.

Ifølge kvinnens forsvarer, advokat Rune Valaker, stiller hun seg uforstående til siktelsen. Han var med da kvinnen ble avhørt tirsdag.

— Hun har vært i leiligheten, men nekter for å ha hatt noe med drapet å gjøre. Hun vet ikke hvem som har gjort det. Hun har noen tanker om hvem det kan være, men det blir feil av meg å kommentere det, sier forsvareren til BT etter avhørene tirsdag ettermiddag.

- Uforsvarlig av politiet

Valaker sier han ikke har fått presentert noen tekniske bevis som knytter kvinnen til drapet.

— Politiet mener det er ting som ikke stemmer i hennes forklaring. Hva politiet for øvrig er i besittelse av, er ukjent for meg. Det får jeg heller ikke vite før hun eventuelt blir fremstilt for varetektsfengsling, sier han.

Advokaten har hatt et klientforhold til kvinnen i mer enn 20 år. Hun fremstår som svært preget av situasjonen, ifølge Valaker, som mener det er uforsvarlig av politiet å la kvinnen «sitte på en glattcelle der det er bråk og støy hele natten»

— Det er uakseptabelt at en person som har mistet samboeren sin i et drap, og som også har helseplager, skal sitte i kjelleren på Bergen politikammer i det som kanskje er det vanskeligste tiden i hennes liv. Hun er selvfølgelig fullstendig knust over at samboeren gjennom flere år er drept. Vi må kunne forlange at hun ikke blir ytterligere svekket av politiets varetekt, sier Valaker.

Knivanklager i 2005

Ifølge VG har kvinnen tidligere vært etterforsket for knivbruk

I 2005 ble hun anklaget for å ha stukket en mann. Mannen ville ikke si hvem som sto bak knivstikkene, og saken ble henlagt, melder avisen.

Politiets påtaleansvarlige, Sidsel Isachsen, bekrefter at både den siktede kvinnen og den drepte er tidligere straffedømt, men vil ikke si hva de er dømt for.

41-åringen hadde opprinnelig status som vitne i saken, men ble i løpet av mandag siktet for drapet på bakgrunn av «de opplysninger som etterforskningen har gitt», ifølge påtaleansvarlig Sidsel Isachsen.

Isachsen vil foreløpig ikke si noe om hva hun har forklart eller hvordan hun stiller seg til siktelsen.

Avdøde er obdusert

— Vi fortsetter med krimtekniske undersøkelser på åstedet og nye avhør i dag. Flere detaljer kan jeg ikke gå inn på så tidlig i etterforskningen.

- Har dere funnet drapsvåpenet?

— Det er det for tidlig å si noe om. Vi har ikke resultater fra alle analyser og funn på åstedet, og er heller ikke ferdige med åstedsundersøkelsen.

Etter det BT får opplyst, ble mannen rammet av ett dødelig knivstikk i hjerteregionen.

— Vi har fått en foreløpig obduksjonsrapport, men jeg vil ikke kommentere den før den endelige rapporten foreligger, sier Isachsen.