Våpnene forsvant fra ulike eiere, deriblant private hjem, høsten 2001. I retten fortalte 27-åringen at en av haglene hadde de anskaffet fordi paret følte seg truet av det kriminelle miljøet.

-Fikk panikk

I tillegg til tyveri og oppbevaring av våpen, ble mannen dømt for nærmere 30 forhold: fra tyveri av høytrykkspylere og leketraktor via faksmaskiner og stikksager til kjøp og salg av ulike narkotiske stoffer.

I desember i fjor ble han vinket inn til en rutinemessig politikontroll. Men istedenfor å stoppe, kjørte han bare videre i høy hastighet.

Mannen forklarte dette med at han fikk panikk fordi han holdt på å kjøre ned politimannen som forsøkte å stoppe ham.

Han ble pågrepet da han senere kolliderte med bilen. Det viste seg da at det ikke var hans bil og at den hadde falske skilt.

Hadde 77.000 i bilen

Retten fant det imidlertid ikke bevist at han hadde stjålet bilen og satt på falske skilt selv.

27-åringen, som har flere dommer fra tidligere, ble i tråd med aktor Einar Råens påstand dømt til ett år og 10 måneder fengsel. Retten gjorde 10 måneder betinget. Mannen får heller ikke tilbake 77.400 kroner i kontanter som ble funnet i en bil samboeren kjørte. Retten mener det er inntekt av narkosalg.

Mannens samboer, en 27 år gammel kvinne, ble dømt for nærmere 20 forhold. Blant annet for å ha lurt Nordea til å utbetale 60.000 kroner til henne. Straffen blir tre måneders fengsel hvorav to er betinget.