— Det er ikke riktig at hun får kjøre vannscooter når jeg får forelegg for samme overtredelse, sa 27-åringen i Bergen tingrett tidligere i uken.

Mannen møtte uten forsvarer, og argumenterte heftig for det han mente var likhet for loven. Det hjalp lite. Han fikk like fullt en bot på 1500 kroner.

Det var en augustkveld i år, ved Kyrkjetangen i Nordåsvatnet, at tjenestemenn om bord i politibåten «Kjølen» oppdaget 27-åringen på vannscooter. Det er forbud mot bruk av vannscooter i området, og kjøringen fant sted i umiddelbar nærhet av en badeplass.

«Ukjent med forbud»

Tiltalte hadde kjøpt vannscooteren to dager tidligere, og hevdet at han ikke var klar over forbudet mot vannscooterkjøring.

27-åringen råkjørte på ingen måte da han ble stanset. En kamerat med fritidsbåt hadde hatt scooteren på slep. Tiltalte hadde akkurat løsnet slepetauet, og kjørte sakte da politiet ble oppmerksom på ham.

På Byfjorden

Vannscooterføreren aksepterte først forelegget politifolkene presenterte for ham. Han ombestemte seg da han kort tid etter leste en artikkel om Samantha Fox som kjørte vannscooter på Byfjorden. Den tidligere britiske pinup-stjernen fikk kjøre i full fres i Bergens havnebasseng noen timer før hun holdt konsert på Kvarteret.

Tingrettens medlemmer syntes likevel ikke at vannscooter-gimmicken til puppe-popsangeren var god nok grunn til å frifinne 27-åringen, som solgte vannscooteren et par dager etter at han ble stanset av politiet. Så spørs det da om politiet velger å utstede et forelegg på 1500 kroner til Samantha Fox...

FOXY SAM: Samantha Fox får kjøre vannscooter. Da må jeg få lov også, argumenterte en mann i retten. Her er Samantha Fox fotografert på skandalekonserten på utestedet Le Mirage i 1987.
FOTO: ROAR CHRISTIANSEN