Over to tusen har sett videoen «Saman for Lindås» etter at kommuneansatte har sunget og svingt seg i to døgn på verdensveven.

— Jeg ser på dette som en engangs happening, som vi laget i forbindelse med den årlige julefesten for de ansatte i kommunen. Det er noe med å se alle disse profesjonelle enhetslederne i kommunen gjøre noe annet og kanskje noe de ikke kan, selv om noen faktisk er ganske flinke. Det er ganske tøft å stille opp på den måten, de byr på seg selv, og det står det jo litt respekt av, sier informasjonssjef Ole Jakob Aarland.

Mottakelsen har vært høyst variabel.

— Vi har fått kommentarer som dekker hele spekteret fra at dette var rasende artig og veldig gøy og til at det var ytterst pinlig. Det er særlig de yngre som synes det er litt flaut, sier Aarland.

Bare på gøy

YouTube er stedet for rask berømmelse, og stadig flere benytter anledningen til å vise seg frem. I kommunen med mottoet «Der draumar blir røyndom», stiller de øverste sjefene fra alle fagavdelingene opp. Aarland er selv med som omdømmebyggeren.

— Det er vel ikke det store satsingsområde på omdømmebygging i kommunen, da synes jeg vi skal holde oss til det vi kan best, sier Aarland.

Produksjonen av filmen har ikke vært spesielt tidkrevende.

— Noen kom og sa at nå er det din tur, og så fikk jeg tyve sekunder i et opptak. Det var ikke snakk om å få prøve en gang til altså, men det var veldig moro underveis, sier Aarland.

Populært

Tidligere har «From Nordhordland wth love» prøvd å friste næringslivet til å etablere sine bedrifter i regionen. I skikkelig Bond-stil skal bedriftene lokkes. Denne lekre produksjonen har vel et noe høyere budsjett enn «Saman for Lindås»:

Da Årets Butikk ble kåret på Sotra tidligere, havnet også Sartor Senter sine ansatte på YouTube med sine skjulte talenter.

Hva synes du om «Saman for Lindås»? Si din mening i kommentarfeltet!