Myrdal gress lyste badet i solskinn og håp da Mats André Olsen lurte keeper og satte ballen sikkert i mål etter et pent løp etter 13 minutter. Da Endre Hansen scoret på straffe åtte minutter får pausen var det tilløp til vill begeistring for de drøyt hundrede tilskuerne. Men syv minutter etterpå skjer det som får hjemmelaget til å koke over.

Johansson stormet banen

LSKs Magnus Myklebust prøver å redde ballen fra å gå ut. I det den triller over dødlinjen forsøker også Åsane-keeper Anders Fossen Lunde å nå den. Hoveddommer står bak ham, og gjør ingen tegn til å blåse. Assistentdommer, som står på motsatt side av målet vinker derimot. Gjestene får straffe og banker inn 2-1. Dette fikk det til å klikke for trener Magnus Johansson, som i brølende ordelag skjelte ut hoveddommeren i det han blåste til pause. Det ble ikke noe roligere på trenerbenken da Jan-Ove Wiik fikk sitt andre gule kort og ble utvist etter knuffing og gjensidig holding i trøyen med en LSK-spiller på midtbanen et halvt minutt ut i annen omgang.

Scoret i siste minutt

– Jeg trenger ikke å kommentere hva jeg synes om dommeren, det sier seg selv. Jeg har aldri i alle mine år som trener opplevd at noen har fått rødt kort etter 30 sekunder i annenomgang for så lite, men jeg synes våre ti mann gjorde en god jobb mot deres 14, alle var gode og viste en fantastisk moral, sier hissigproppen.

Med en mann mindre måtte Åsane se LSK ta ledelsen, og det så ut til å gå mot det sikre nederlag mot østlendingene. I det 90. minutt fikk imidlertid Henrik Salvesons venstrefot en finger med i spillet.

– Det var skikkelig deilig å score. Det var selvfølgelig synd at vi ikke fikk tre poeng, men det var bra at vi fikk ett og at de ikke fikk tre siden de er rett over oss. Vi spiller mot Nest-Sotra på onsdag, så nå stiller vi mot dem med en bedre følelse, sier redningsmannen.