– Dette ble helt amputert, konstaterte byrådslederkandidat Liv Røssland etter den mildt sagt våte og vindfylte seansen.

Frps hadde lagt sin valgkampåpning til familiedagen på Tellevik Kystfort. Partiets ordførerkandidat Gunnar Bakke avfyrte saluttene fra kystfortet, men minutter etter var fortet nesten blåst for folk. I tillegg sviktet megafonen. Folket som kom fikk ikke så mange smakebiter av valgflesk eller vyer fra partiet som vil «skape et bedre Bergen».

– Det var ikke regn, men fullstendig høytrykksspyling, sa Gunnar Bakke.

Frp-toppene fikk omvisning og roste ildsjelene bak Tellevik Kystfort for et stort dugnadsarbeid bak minnesmerket og restaureringen av det historiske området.

Frp går til valgkamp uten de store overraskelsene på lager.

– Vi har ikke mye nytt å komme med inn i valgkampen. Vi står på den kursen vi er inne på. Eldre— og omsorgsarbeid, samt skole og det å skape gode oppvekstmiljø, er hovedsatsingene våre i valgkampen. Og ambisjonene er å være med å styre Bergen fra innsiden, sa Liv Røssland til BT etter partiets åpning av valgkampen.

Hun håper på en valgkamp med høy temperatur, men med rent spill.

– Vi vil bidra til høy temperatur, blant annet gjennom bybanedebatten.

Partiets nei-standpunkt til videre utbygging av Bybanen kan velte muligheten for å komme i flertallsbyråd i samarbeid med Høyre og KrF.

– Det kan ikke være slik at det bare er ett parti som kan forhandle og stille ultimatum. Vi må se på alt det andre vi kan bli enige om. Akkurat som vi må respektere KrFs standpunkt i skjenkepolitikk, må vår holdning i bybanesaken kunne aksepteres, mener Frps frontfigur.

HELGE HANSEN