TORE SEVHEIM

— På mandag solgte vi tomt det vi hadde av vann. Da visste jeg ikke om kloakklekkasjen, så jeg trodde det hadde blitt vannmangel eller noe, sier butikkmedarbeider hos Rema 1000, Morten Hansen, og ler.

Samtlige butikker BT har vært i kontakt med bekrefter at salget av flaskevann er mangedoblet siden mandag.

— Etterspørselen etter vann har eksplodert. På mandag var det snakk om en femdobling. Det var helt ekstremt. Kundene spør etter store femlitersdunker med vann. Vi fikk inn litt vann i dag, men har ikke hatt nok. Vi gikk heftig tom på mandag, sier butikksjef for Rema 1000 på Eidsvåg, Atle Bjørge.

Alle er enige om at det er nyheten om kloakklekkasjen som har fått kundene til å kjøpe vann isteden.

— Folk kommenterer at saken om drikkevannet er ekkelt. De som nå kjøper vann, er i alle aldersgrupper, sier han.

Lekkasjen stoppet

— Lekkasjen i Jordalsvatnet ble stoppet på søndag, og det har ikke lekket en dråpe siden da, sier fagleder i vann- og avløpsetaten i Bergen, Ivar D. Kalland.

Han mener at det er ingen grunn til å la være å drikke vann fra springen.

— Vi kan dokumentere at det er helt bortkastet å kjøpe vann. Vi tar prøver hver dag, og har null bakterier i drikkevannet. Men folk må få gjøre hva de vil, sier han.

Kortvarig

Vibeke Tefre er kunde hos Rema 1000 på Eidsvåg, men har ikke flaskevann i handlekurven.

— Jeg har ikke blitt syk enda, og tar det hele med stor ro. Regner med at man ikke tar skade av å drikke vannet i springen, men det er en skam at kommunen ikke ordnet det med en gang, sier hun.

Atle Bjørge hos Rema 1000 synes det er kjekt at vannsalget går bra, selv om han ikke unner noen kloakk i vannet.

— Tror ikke dette kommer til å vare. Jeg har ikke merket noe i springen. Det går noen dager så glemmer folk. Selv har jeg fortsatt å drikke vann ifra springen. Noen bakterier må man jo ha.