Drosjesjåføren saksøker kvinnen som var hans passasjer, og krever 200 000 kroner i erstatning, og 8000 i tapt arbeidsinntekt. Sjåføren var arbeidsufør i en uke på grunn av sex-anklagene. Rettssaken kommer trolig opp for Bergen tingrett til våren.

Den 32 år gamle mannen kjørte tidligere drosje i Bergen, og ble anmeldt for å ha voldtatt en kvinnelig passasjer i oktober 1999. Kvinnen (31) hevdet å ha blitt voldtatt, men kunne ikke gjøre rede for hvem som hadde gjort det, hvor det skulle ha skjedd, eller hvilke overgrep hun skulle ha blitt utsatt for. Likevel ble den tidligere ustraffede taxisjåføren siktet for voldtekt.

Først da sædflekkene på kvinnens klær ble DNA-testet, ble det klart at taxisjåføren var utelukket som gjerningsmann. 32-åringens kone var på dette tidspunktet gravid. Hun fikk store problemer da hun fikk vite at hennes mann var siktet for voldtekt, og ekteparet ble på et tidspunkt separert som følge av de falske overgreps-anklagene.

– Man skal være varsom mot å reise søksmål mot en person som hevder at hun har blitt utsatt for voldtekt, men i dette tilfellet er det snakk om en kvinne som mot bedre vitende har gått til det skritt å anmelde voldtekt. De falske anklagene har fått store konsekvenser psykisk både for min klient og hans familie, sier advokat Bjørn Meltzer, som representerer den tidligere drosjesjåføren.

Kvinnen som hevdet å ha blitt voldtatt har ifølge Meltzer aldri gått tilbake på anklagene, selv etter at DNA-testen viste at 32-åringen ikke kunne være gjerningsmannen.

Drosjesjåføren og kvinnen har tidligere vært i Forliksrådet med sakene, men partene kom ikke til enighet der.

– Denne saken er prinsipielt viktig. Urettmessige anklager om seksuelle overgrep er noe av det verste en person kan bli beskyldt for. Min klient tar fortsatt saken veldig tungt, sier Meltzer.