Tirsdag avslo Utlendingsnenmda (UNE) den siste søknaden fra Taiman Agid Fatah. Mens resten av familien fikk opphold, måtte 27-åringen dra til Irak i februar. Det skjedde 13 år etter at han kom til Norge.

— Familien synes vedtaket er urettferdig og urimelig. De vil at en domstol skal se på det som er skjedd, sier advokat Asgeir Thomassen til NRK Hordaland.

Familien varslet et juridisk etterspill allerede da Taiman ble sendt ut av landet, men avventet da UNE i april bestemte seg for å se på saken på nytt.— At den opprinnelige rettssaken ble utsatt har gjort at Taiman og familien har tatt mye tid, sier advokat Thomassen.

Han har tidligere sagt til BT at han tviler at saken kommer opp på denne siden av nyttår.

— Jeg har ikke noe å si utover at det er en del av systemet at man kan saksøke staten. Hvis de har tenkt å gjøre det, vil vi være veldig tilbakeholdne med kommentarer som kan oppfattes som forhåndsprosedyre, sier kommunikasjonssjef Bjørn Lyster i UNE til Bergens Tidende.

Rudi Bakken er talsmann for Taimans støttegruppe. Han var i kontakt med Taiman etter avslaget tidligere i uken.— Han tok dette svært tungt. Han er knust, sa Bakken tirsdag.

Ann-Magrit Austenå, som er leder i Norsk organisasjon for asylsøkere, sier til NRK at hun tror det er store sjanser for at Taiman får komme tilbake.

— Jeg forstår godt om de går til retten. I utgangspunktet tror jeg de har et godt grunnlag for å få en annen avgjørelse. Vedtaket er fullstendig urimelig, sier Austenå.