— Når jeg har vunnet saken mot Bergens Tidende skal alle kreditorene få pengene tilbake. Det lover jeg, sier Sjursen.

Det er flere enn Bergens Tidende som risikerer å bli saksøkt av den tidligere innehaveren av reisebyrået Take Off Travel.

— Jeg skal gå til sak mot banken min. Dessuten går jeg gjennom alt som er skrevet og sagt om denne saken. Jeg vurderer å saksøke en rekke mediebedrifter, men begynner med BT, sier Sjursen

Anmeldt og henlagt

Sommeren 2000 strandet rundt 50 vestlendinger i Spania. Det viste seg at billettene de hadde kjøpt gjennom Take Off Travel var verdiløse.

Et titalls misfornøyde kunder anmeldte Bjørn Just Sjursen for bedrageri. Alle anmeldelsene ble senere henlagt etter bevisets stilling. Politiet fant heller ikke grunnlag for å tiltale Sjursen for å ha underslått penger fra boet.

31-åringen er imidlertid tiltalt for trygdebedrageri.

Bergens Tidende har gjennom en rekke artikler belyst krasjlandingen til Sjursens reisebyrå. 31-åringen hevder at avisens omtale har ødelagt karrieren hans.

Mange millioner

Sjursen har engasjert advokat Per Danielsen. I stevningen til Bergen tingrett legges det ned påstand om at en rekke utsagn kjennes døde og maktesløse.

Dessuten krever Sjursen totalt 15,5 millioner kroner i oppreisning og erstatning av avisen. Sjefredaktør Einar Hålien og journalistene Eystein Røssum og Ørjan Torheim kreves i tillegg personlig for 50.000 kroner hver.

Sjefredaktør Einar Hålien tar søksmålet til etterretning.

— BT har gjort et godt og nødvendig journalistisk arbeid med denne saken, og mener vi ikke har noe å frykte i en rettssak, sier Hålien.