• En ulykke kommer sjelden alene.

Denne regjeringen slutter aldri å overraske, den er som et kinder-egg fra helvete.

Byråd Henning Warloe

— Kan noen fortelle meg hva vi skal med Samferdselsdepartementet? Ikke bygger de veier, ikke bygger de kollektivfelt, ikke styrker de busstrafikken.

Byrådsleder Monica Mæland.

— Denne flertallsregjeringen har så langt skiftet ut seks statsråder, mens vår mindretallsregjering på samme tid hadde skiftet ut én. Det vitner om manglende internt samhold og manglende lederskap i Stoltenberg-regjeringen.

Høyre-leder Erna Solberg

— Regjeringen er så fraværende overfor storbyene at jeg aldri har sett maken.

Byrådsleder Monica Mæland.

— Arbeiderpartiets representanter i kommune- og fylkespolitikken har så dårlig gjennomslag overfor egen regjering at det er i ferd med å bli et problem for oss. Det er litt underlig å si det, men vi trenger visst flinkere Ap-folk lokalt.

Byråd Henning Warloe

— Arven fra Valla, Giske og Böhler er at alt i dette samfunnet skal være politikk. I Høyre ønsker vi åpenhet, mangfold og maktspredning. Ordet «maktspredning» er faktisk ikke nevnt én gang i alle Aps programmer i etterkrigstiden.

Høyre-leder Erna Solberg.

— 500 år etter at Martin Luther protesterte mot avlatshandelen er det på tide å ta et oppgjør mot vår tids avlatshandel - miljøavgifter som ikke virker.

Morten Kinn

— Høyres nei til rushtidsavgift er en vinnersak. De andre partiene har vist at de ikke er til å stole på, noe som gir oss lett spill.

Torbjørn Hansen, leder i Bergen Høyre

— Vi har et ønske til deg Erna, nei, et pålegg: Gi oss en ny borgerlig regjering etter neste valg!

Tidligere ordfører Herman Friele