Bildene av den forvirrede og uflidde eks-diktatoren som ble undersøkt for lus i skjegget gikk verden over forrige helg. Humoristene har selvsagt ikke kunnet dy seg, og denne uken har mailbokser, mobiltelefoner og TV-programmer vært fulle av Saddam-vitser.

Manipulerte bilder av Saddam i Gillette-reklamer, som julenissen, uteligger og Karl Marx er sendt verden rundt.

Saddams parti er for lengst omdøpt fra Baath-partiet til Need a Bath-partiet. Og i de amerikanske Late Night-showene handler ni av ti vitser om Saddam i jordhulen — med et og annet stikk til Bush. Her er noen eksempler:

"President Bush fortalte at da han fikk vite nyheten om at Saddam Hussein var tatt, satt han og leste en bok på Camp David. Jeg vet ikke hva som var det største sjokket - at Saddam ble tatt, eller at Bush kan lese en bok" (Jay Leno)

"De har funnet flere av Saddams boksershorts i hytten. Det er forresten det nærmeste vi har kommet masseødeleggelsesvåpen i Irak" (David Letterman)

"Da de tok Saddam, hadde han 750 000 dollar i en koffert. President Bush inviterte ham straks til en pengeinnsamling til valgkampen" (Conan O'Brien)

"Saddam Hussein er tatt. Det vet alle nå, med mindre de har bodd i en hule. Og hvis du har gjort det, er du trolig fyren de tok" (Jon Stewart)

"Fyren var i en forferdelig tilstand. Dere så bildene. De måtte gi ham nødhjelp, og sendte inn Homsepatruljen" (David Letterman)

"De DNA-testet ham. Det må være ydmykende. Den ene dagen er du president, den neste blir du tvunget til å gi fra deg DNA. - Gjett om! sier Bill Clinton i en kommentar." (Jay Leno)

"Personen som tipset om Saddam får belønningen på 200 millioner. Overraskende nok heter han visstnok Hall Halliburton" (Craig Kilborn - Halliburton er oljeselskapet som visepresident Dick Cheney tidligere ledet)

"Saddam lå i et lite hull. Planen hans var å bli der til all skytingen hadde stanset. Vel, den planen virket jo bra for franskmennene i andre verdenskrig" (Jay Leno)

I FENGSELET: Med tre av sine medfanger. Bildet er manipulert.
JULESADDAM: "Bad Santa" er en populær film på amerikanske kinoer. Bildet er manipulert.
HJEMLØSE SADDAM: Bildet er manipulert.