• Jeg begynte å skrike da jeg så fingeren. Den var helt rød, sier Marie Seterås. Lørdag ble hun en fingertupp fattigere.

GARD STEIRO gard.steiro@bt.no

Den aller siste turen i karusellen ble svært dramatisk for niåringen fra Fyllingsdalen.Marie trodde hånden hvilte på et armlene. Men da venninnen skulle feste sikkerhetsbøylen, smalt den over Maries høyre hånd. Armlenet viste seg nemlig å være en låsemekanisme.

Mamma gråt — Den satt litt fast, men jeg klarte å trekke den ut. Da så jeg at litt av den var borte. Den så ut som en skrelt banan.Med blodig hånd stormet Marie bort til foreldrene.

— Mamma begynte å grine da hun så meg, forteller Marie. Pappa Bjørn Seterås klarte å holde hodet kaldt. Han tullet fingeren inn i en serviett, og kjørte rett til Legevakten.

Så begynte jakten på den avkappede tuppen. Maries venninner kikket ned i sikkerhetslåsen, der fant de både negl og fingertupp. En av de ansatte lirket den opp med en pinne.

— Hun kom løpende mot meg med fingeren i hendene. Politiet kjørte den med blålys til Legevakten, forteller mamma Torill Næss Seterås.

Fortsatt fiolinist Men fingertuppen var så kvestet at legene ikke engang prøvde å sy den på. I stedet kappet de beinet, og lappet Maries finger sammen med ti sting.Natt til i går sov Marie på sofaen med den bandasjerte hånden liggende høyt på to puter. Innimellom må hun ta smertestillende tabletter.

— Det dunker veldig inni den, og så svir det ganske mye.Selv om det gjør fryktelig vondt, er Marie glad for at det var høyre lillefinger som ble ett ledd kortere.

— Jeg spiller fiolin, og det ville blitt ganske vanskelig hvis det var den venstre.Kritiske foreldreMaries foreldre håper nå at Lindstrvms Tivoli utbedrer sikkerhetsutstyret i karusellene.

— Ledelsen betegnet det som et uhell. De sa at barn kan klemstre fingrene i bildører også. Slike utsagn provoserer meg litt. Disse bøylene er ikke sikre, neste gang kan det være en hel hånd som blir kvestet, sier Torill Næss Seterås.Foreldrene ber om at bøylene utstyres med sperrer, slik at bare voksne kan feste dem.

— Vi vil også gi et lite råd til andre foreldre. De bør nok være litt forsiktige med å sende barna alene på tivoli, sier Torill og Bjørn Seterås.

EN FINGER FATTIGERE: Marie Seterås må leve resten av livet med en ekstra liten lillefinger. Det utterste leddet ble kappet av på tivoli lørdag. FOTO: HELGE SKODVIN