— Det var mange folk på strand to ved Tennebekkvannet og det var mye fyll, forteller Vik og Løland til Bergens Tidende tre kvarter etter at brannen brøt ut.

Festende ungdom

Også politiet bekrefter overfor Bergens Tidende at det var festende ungdommer som utløste brannen.

— Ungdommer har festet og tent bål, som de har mistet kontrollen over. Så har det spredt seg, forteller politiets skadestedsleder Ronny Lentføhr.

Han fortalte i natt til Bergens Tidende at politiet ikke hadde pågrepet noen enda, men at politiet vet hvem som befant seg i området da brannen brøt ut.

- Plutselig begynte det å brenne

Brannen brøt ut i 23.30-tiden fredag kveld. Ifølge flere øyenvitner Bergens Tidende har snakket med var det en liten gjeng ungdommer som forlot vannet for å gå lengre opp i skogen.

— Vi vet ikke hva de gjorde der, men plutselig begynte det å brenne, sier Løland.

I minuttene etter brannutbruddet begynte mange av ungdommene å løpe vekk fra brannstedet.

Høye flammer

— Brannen spredte seg kjempefort, forteller Vik og Løland.

I boligområdet på toppen av Nipedalen var mange av ungdommene samlet i 00.30-tiden. I tillegg var de fleste beboerne ute for å se om brannen kunne true boligene.

Andre ungdommer som var på stedet forteller om svært høye flammer.

Bergens Tidende fikk i natt melding om at flammene kunne ses helt fra Eidsvågneset.

Sikret hus

Tennebekkvannet, hvor brannen startet, ligger ti minutters gange fra boligområdet i Nipedalen. I 01.00-tiden lørdag morgen kunne beboerne i Nipedalen se toppen av flammene fra husene sine - samtidig la brannmannskaper ut slanger for å kunne ta imot brannen hvis den nærmet seg bebyggelsen.

Brannvesenet informerte Bergens Tidende på stedet om at de konsentrerte seg om å sikre bebyggelsen. Bergen brannvesen fikk i natt hjelp fra Os brannvesen.