Gule er daglig leder i Gule's Mek. og landbruksverkstad i Øystese. Like før klokken 03.00 natt til tirsdag, ble han vekket hjemme av at alarmen i bedriften var utløst.

— Jeg sto opp, fant frem kikkerten og så en bil med en henger dra fra stedet, forteller Gule.

150.000 kroner

Han dro så ned til arbeidsplassen.

— Der så jeg at de hadde klippet seg gjennom gjerdet vårt og tatt seg inn på området. De tok med en stor Tysse-henger og fraktet bort en plentraktor, en plenklipper av merket Honda, en snøfreser på belte, samt en plentraktor av merket Johnsrød. Dessuten har de tatt med flere gressklippere, forteller han.

Han anslår at maskinene har en verdi på 150 000 kroner, men medgir at han ennå ikke har full oversikt over hva som er stjålet.

- Virker planlagt

Tysse-hengeren, som ble brukt til å frakte bort tyvgodset, var firmaets egen. Den har registreringsnummer TF 7374 og har firmaets logo.

— Det er også gjort store skader på anlegget vårt. Ruter er knust og flere lyssensorer er ødelagt, sier Gule.

Han regner med at tyvene har vært på stedet og gjort seg kjent med området før de slo til.

— Dette virker planlagt, sier han.

Stjal såpe og penger

Klokken 07.17 hadde rørlegger Nils Aksnes & Co. besøk i butikken.

— Det er knust en rute og en vask, og tatt et mindre pengebeløp, i tillegg til seks flasker med såpe og et batteri. sier Sølvi Berge i rørleggerforretningen.

Natt til mandag forsøkte noen også å bryte seg inn i en sportsbutikk i Norheimsund.

Dersom du har tips i saken, kan politiet kontaktes på telefon 02800 eller 56 55 35 00. Da kommer du frem til Kvam lensmannskontor. Politiet utelukker ikke at det er de samme som står bak begge tyveriene.