Etter lørdagens Lotto-trekning har Norsk Tipping ringt og ringt til den heldige vinneren fra Vaksdal kommune, men uten å få tak i ham. Først i dag ettermiddag nådde de gjennom.

— Tuller du? Er det sant? Skal ha vært hans umiddelbare kommentar.

Norsk Tipping forteller i en pressemelding at han hadde vært på tur i et område hvor det ikke hadde vært telefondekning.

Mannen hadde forøvrig sett TV-trekningen lørdag kveld, men hadde ingen anelse om at han var en av to heldige vinnere. På spørsmålet om hva han vil bruke premien på, han ha svart at han skulle kjøpe nye dekk til bilen. Barna vil også få glede av premien. Utover det, ønsker han å holde en veldig lav profil, forteller Norsk Tipping.

Den heldige vaksdølen vil snart få overført 5.911.465 kroner til sin bankkonto.

Jublende glede

Denne ukens heldigsteLotto-vinner ble derimot en 56 år gammel kvinne fra Hamar. Hun nøyde seg ikke bare med førstepremienpå 5.911.465 kroner. Hunvant også helesyv tredjepremier, noe som resulterte i et hopp på godt over 40.000 kroner. Til sammen kan hun nå forventeat kontoen vil øke mednesten 6 millioner kroner.

Og som den gode Lotto-vinneren hun er, så var hun også klar for en liten telefonsamtale med Norsk Tipping i kveld:

-Jeg er jublende glad. Dette er en fjern drøm som endelig har gått i oppfyllelse, skal kvinnen ha sagt til statsselskapets budbærer.

Norsk Tipping skriver også i en pressemelding at den heldige kvinnen har tippet samme rekke i alle år, i håp om at den en dag skulle gå helt inn.

"Og i dag skjedde det endelig! Da vi snakket med henne på telefonen var hun allerede klar over at hun var en avlørdagens heldige Lotto-vinnere. Hun var dog fortsatt nokså skjelven og vil ikke tro helt på dette før hun sjekker kontoen en gang i neste uke. Det var heller ikke så enkelt å si hva hun skal bruke premien på, men uansett ville hun bruke hodet fornuftig og holde begge beina godt plantet på bakken i tiden fremover. Kvinnen ønsker å være anonym," skriver trekningsredaktør Kjersti Skåret i en pressemelding til BT.

Små vinnersjanser

Norsk Tipping skriver også:

"En annen heldig person etter lørdagens Lotto-trekning var en kar fraVaksdal i Hordaland. Han vant ogsålitt over 5,9millioner kroner. Norsk Tipping har ennå ikke snakket med den heldige vinneren, men saken oppdateres så fort vi har kommet i kontakt med ham."

Lotto er et sjansespill som arrangeres av Norsk Tipping hver lørdag. Lotto kom til Norge i 1986. Da hadde det vært det mest populære spillet i de fleste land i Europa gjennom mange år. Fra 1987 har Lotto-trekningen vært fast på NRK. Spillet er et lotteri der deltagerne skal velge ut syv tall som de antar vil bli trukket ut som vinnertall av totalt 34 tall. I tillegg til de syv vinnertallene trekkes tresåkalte tilleggstall.

Da Lotto ble startet var rekkeprisen en krone, men den ble hevet til to kroner i 1990, tre kroner i 1997 og til fire kroner 2. april 2006. Vinnersansynligheten for førstepremien er cirka en til fem millioner.