Forrige måned ble en 22-åring fra Nigeria arrestert på Flesland siktet for menneskehandel. Pågripelsen kom som et resultat av informasjonsutveksling mellom politi og toll innen Schengen-området.

Da 22-åringen kom til Flesland var han sammen med en afrikansk kvinne i 20-årene.

Ingen reisedokumenter

– Kvinnen hadde ingen reisedokumenter. Da hun ble sjekket av tollerne fortalte hun at hun hadde blitt tvunget til å selge seksuelle tjenester i Europa. Hun sa til tollerne at hun ikke visste noe om hvilket land eller by hun nå var i, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen.

Den 22 år gamle mannen fortalte tollerne at han skulle treffe en mann i Bergen, men fortalte at han verken visste navnet hans eller telefonnummeret hans. Dette gjorde tollerne mistenksomme og de mistenkte den 22 år gamle nigerianeren for menneskehandel.

Selv nektet han for noen som helst kjennskap til kvinnen han reiste med. Også kvinnen nektet kjennskap til 22-åringen, men da tollerne fant ut at hun bar på en koffert med mannens navn på, skjønte de at de to hadde en forbindelse.

– Det ble også funnet en billett hos 22-åringen til en kvinne, sier Christoffersen.

Frykter bakmenn

22-åringen ble i dag fengslet for nye fire uker og godtok fengslingen uten å stille i retten.

– Han er kun siktet for transport av kvinnen. Vi tror at det finnes bakmenn i utlandet, og muligens også mottakere her i Bergen. Vi står igjen overfor en sak som krever enorme ressurser av politiet, spesielt i forhold til etterforskning av bakmenn som oppholder seg i andre land, sier Christoffersen.

Et annet problem i etterforskningen er at politiet ikke er helt sikker på kvinnens identitet.

Kvinnen selv sier det hun frykter mest er bakmenn fra et land i Sør-Europa, der hun skal ha blitt truet til å selge seksuelle tjenester.

– Det er foreløpig en uoversiktlig sak. Min klient sier at hun først og fremst er redd for sine bakmenn, og at hun ikke er redd den mannen hun reiste sammen med, sier bistandsadvokat Beate Hamre.