— Dette er en kjempekoselig tradisjon, sier Hennie Hauge. Sammen med sønnen Benjamin (51/2), Gro Charlotte Fretheim og datteren Camilla (6) var hun på Fløyen for å delta i tenningen av det første adventslyset. Camilla og Benjamin hadde fått adventskalendere som luktet sjokolade på vei opp med Fløibanen.

— Jeg gleder meg såååå mye til jul, sa Benjamin og strekte armene nesten helt bak på ryggen. Han gledet seg mest til å besøke nissene i nisseskogen etter adventsandakten og hadde planen klar:

— Jeg skal ønske meg Lego til jul fordi jeg elsker Lego, forklarte han.

Artikkelen fortsetter under videospilleren.

Høytidsstemning

Det var ingenting å si på julestemningen på platået på Fløyen i ettermiddag, der søndagsturgåerne hadde samlet seg i hopetall. Julesang fra Anette Genius og andakt med prest Jacob Frode Knudsen satte høytidsstemningen i det kalde klarværet denne første søndagen i advent.

Det var tredjeklassingene Ole og Sigmund fra Christi Krybbe skoler som, med sine egne lysdikt, fikk æren av å stå for selve tenningen av det første adventslyset.

Tradisjon

Lysene på Fløyen, lett synlige fra sentrum, er etter hvert blitt en kjærkommen tradisjon for mange.

— Dette arrangementet har vokst de siste årene, og i dag var det veldig godt fremmøte her, sier direktør i Fløibanen, Trond Amland, til bt.no.

— Da vi begynte med dette for ti år siden, var det ikke så mange folk her. Men nå ser vi at folk kommer igjen og igjen. Dette er blitt en tradisjon som har festet seg - og vi bergensere elsker jo tradisjoner, sier han.

Tenner du adventslys i dag? Del dine synspunkter her.

LYS I MØRKETIDEN: Prest Jacob Frode Knudsen kom rett fra Domkirken for å holde andakt på Fløyen. FOTO: HANNE FARESTVEDT
JULEGLEDE: Camilla og Benjamin gleder seg sååå mye til jul. Bak fra v: Gro Charlotte Fretheim og Hennie Hauge. FOTO: HANNE FARESTVEDT
TENTE LYSET: Ole og Sigmund fra Christi Krybbe skoler sto for den høytidelige tenningen av adventslyset. FOTO: HANNE FARESTVEDT
FOLKSOMT: Mange hadde lagt søndagsturen til Fløyen i klarværet. FOTO: HANNE FARESTVEDT
NISSESTREKKEN: Blånissen Julie - som egentlig heter Marthe - tok nissestrekken og inviterte folk inn i nisseskogen. FOTO: HANNE FARESTVEDT