Føreren av ulykkesbilen var en 19 år gammel gutt uten førerkort. Han satt onsdag kveld i avhør hos politiet. 16-åringen som kjørte motorsykkelen omkom som følge av ulykken som skjedde ved Rubbestadneset på Bømlo ved 20.40-tiden onsdag. Den andre 16-åringen som satt på motorsykkelen ble lettere skadet, og utskrevet fra Stord sykehus på torsdag.

30-åringen, som ble påkjørt minutter senere da han skulle sette opp varselstrekant, ble fløyet til Haukeland sykehus. Ifølge Haukeland sykehus er tilstanden hans torsdag ettermiddag stabil, og han skal bare være lettere skadd.

Sammen med sin far ville 30-åringen hjelpe ofrene etter mc-ulykken på veien like ved husene deres.

Mens faren ringte

— Mens faren melder til politiet om mc-ulykken på mobiltelefon, blir han vitne til at hans egen sønn blir påkjørt. Dette må ha vært tøft, sier operasjonsleder Harald Myklebust ved Haugalandet og Sunnhordland politidistrikt.

De tragiske ulykkene begynte med at en lett motorsykkel med to 16-åringer fra Bømlo kjørte inn i autovernet like etter avkjørselen fra Rv 542 mot Rubbestadneset, ved Stokkabekken. Naboer oppdaget ulykken, og den 30 år gamle mannen gikk for å sette opp varseltrekant. Hans far tok frem telefonen.

Passasjeren på motorsykkelen ble fraktet til sykehus med bruddskader. Han klaget over smerter i foten.

Måtte avlegge blodprøve

Haukeland Universitetssykehus kunne ved 23-tiden onsdag ikke si noe om tilstandene til 30-åringen og 16-åringen.

Den 19 år gamle mannen som førte ulykkesbilen skal rutinemessig avlegge blodprøve.

— Det blir opp til vår jurist hva politiet gjør med dette. Men vi ser alvorlig på det når kjøring uten førerkort forårsaker en slik ulykke, sier operasjonsleder Myklebust.

Det er foreløpig uklart hva som er årsaken til at motorsykkelen kjørte ut av veien. En representant fra ulykkesgruppen ved Vegkontoret i Haugesund har reist for å se nærmere på åstedet.

Det er uklart om det finnes ytterligere vitner til ulykkene. Strekningen der ulykken skjedde regnes for å være ulyk-kesbelastet.

ULYKKESSTED: Først kjørte den lette motorsykkelen utfor veien. Deretter ble en mann som skulle sette opp varselstrekant påkjørt.
FOTO: STEIN-ERIK OVESEN, BØMLO-NYTT