To polske menn, som er tiltalt for grovt ran og bortføring, erkjente seg skyldige i fem av seks punkter da rettsaken mot dem startet i Bergen tingrett i dag.

Begge de to polakkene ba i retten personlig om unnskyldning til kvinnem dei bortførte.

— Det jeg først og fremst føler, er skam. Jeg angrer veldig. Jeg ber deg så veldig om unnskyldning, sa 25-åringen som var med på bortføringen av bergenskvinnen.

Også den 21 år gamle kameraten reiste seg i retten og ba om unnskyldning.

Det var natt til 15. juni i år at de to mennene i 20-årene truet seg inn i kvinnens bil på en parkeringsplass i Kaigaten i sentrum av byen.

Kvinnen ble truet med kniv og tvunget til å gi fra seg minbankkortet og koden.

Mareritt

Den ene raneren holdt kvinnen innesperret i bilen. Den andre gikk til minibaken for å ta ut penger, men ble skuffet da han sjekket saldoen - kvinnens konto var bunnskrapt.

I stedet for å la kvinnen gå, dro ranerne henne med på tur fra minibank til minibank, i påvente av at det skulle komme inn kroner på kontoen.

Hun ble bundet og lagt bak i stasjonsvognen. De forsøkte også å kneble munnen hennes, men ga opp forsøket da hun ble uvel.

Turen gikk til Åsane og tilbake til sentrum.

I timevis var kvinnen hjelpeløst gissel i sin egen bil.

Avslørt

De etterlot henne til slutt i bilen på Nygårdstangen. Fornærmede lå en stund helt rolig. Da det ble helt stille, kom hun seg løs og gikk til Legevakten.

Heldigvis for politiet etterlot ranerne spor etter seg. Et bilde tatt av overvåkingskameraet ved minibanken i Kaigaten ble sentralt i etterforskningen.

Noen dager etter ranet ble kortet forsøkt tappet i Hemsedal. Kort tid senere fikk politiet melding om at en eldre, polskregistrert bil hadde tatt kvelden i Hallingdalen.

Da bilen kollapset, hadde ranerne fått hjelp og fortalt at de var på vei til Oslo. To etterforskere fra Bergen dro østover, og kort tid senere var de to polakkene lokalisert i hovedstaden.

De to mennene er 21 og 26 år gamle.

Mennene ble pågrepet i Oslo etter å ha ringt fra kvinnens mobiltelefon.

Det er satt av to dager til rettssaken.