— Jeg så rett ut i friluft, sier Vevle. Han og konen Signhild driver Ole Bull Kro og Mix-kiosken vegg i vegg på Valestrand på Osterøy. Natt til søndag hadde også de ubudne gjester. Da Vevle fant hullet gjennom bakveggen til toalettet hadde de i flere timer pønsket på hvordan tyvene hadde kommet inn i lokalene. Ingen vinduer var knust. Bakdøren sto åpen, gjennom den hadde de trolig forlatt lokalene, men det var ikke tegn til at døren var brutt opp.

— Det vesle toalettet for ansatte er det eneste rommet uten alarm. Jeg kan ikke forstå hvordan de fant frem til det. Enten må de ha vært kjent i lokalene eller så har de hatt usannsynlig mye flaks. Hadde de truffet fem centimeter til en av sidene, hadde de enten truffet varmtvannsbeholderen, en skillevegg eller havnet oppi doskålen, sier Vevle.

Tyvene har laget et hull på om lag 50 centimeter i diameter gjennom lecamurveggen. Etter at de kom seg inn har tyvene systematisk revet ned og koblet ut alle telefonlinjer, koblingsbokser og alarmsensorer. De har også revet ned overvåkingskamera, og tatt med seg båndet som lagret bildene fra kamera.

  • Vi var på jobb til klokken 2.45 natt til søndag og kom tilbake på jobb klokken 10 søndag morgen, så tyvene må ha vært her i det tidsrommet. Det merkelige er at ingen har sett noe, selv om det var fest på samfunnshuset og mange ute da vi gikk hjem. Heller ikke han som kjører ut avisen tidlig om morgenen har sett noe, sier han.

Da ekteparet kom på jobb søndag for å lage snitter til to barnedåper, oppdaget de at det hadde vært innbrudd. Dvd-er, brennevin og tobakk var forsvunnet. To spilleautomater var også tømt for penger. Vevle anslår tapet for egen del til 100 000 kroner. I tillegg kommer stopp i driften i et par dager og nytt kasseapparat. Hvor mye penger som var på spilleautomatene, vet han ikke.

TRASIG: Magne Vevle syns det er trasig å bli tvunget til å stenge. Innbruddet medfører også mye ekstraarbeid for ekteparet Vevle. FOTO: TOR HØVIK