Ifølge TV 2 ønsker Haukeland universitetssykehus å avslutte behandlingen av Kristina Hjartåker en av de nærmeste dagene. Dette vil ingen av partene bekrefte.

For to uker siden forhandlet biskop Ole D. Hagesæther frem en midlertidig løsning på konflikten om Kristinas skjebne. Det ga faren, Oddmund Hjartåker, og hans støttespillere mer tid til å få utredet tilstanden til datteren.

De siste to ukene skal flere sykehus i utlandet ha blitt kontaktet for å vurdere Kristinas situasjon.

Torsdag sa Hvidovre hospital i Danmark seg villig til å ta imot Kristina som pasient, men sykehuset har nå snudd. Årsaken er at de danske legene har fått nye opplysninger om Kristinas tilstand fra sine kolleger på Haukeland.

Anette Nordenbo, overlege ved Hvidovre hospital i Danmark, forteller TV 2 at flere leger ved sykehuset satt og diskutert opplysningene fra Kristinas journal i hele går. Konklusjonen ble som følger:

– Det vil ikke gavne Kristina å flytte henne til oss. Vi har ikke noe behandlingstilbud eller utredningstilbud her som ikke allerede er prøvd i Norge, sier Nordenbo.

Advokat Pål M. Bakka, som representerer Oddmund Hjartåker, vil ikke kommentere TV 2s opplysninger.

– Det pågår fortsatt en prosess mellom oss og sykehuset. Inntil det er en avklaring vil ikke vi kommentere saken. Jeg kan verken bekrefte eller avkrefte dette, sier han.

Familien vil heller ikke si noe om saken, og ber om fortsatt ro.