Da fergen fikk motorstans på vei inn til Krokeide kai, måtte den gjøre en dramatisk manøver for å unngå å brase i kaien.

Konen til Karstein Rødland satt på hytten og leste avisen. Plutselig kjente hun en underlig risting, og ut av vinduet kunne hun se synderen.

Parkerte utenfor

En 96 meter lang ferge hadde parkert like ved naustet til Rødland-familien.

— Jeg var på jobb da det skjedde. Min kone ringte, og som du ser var det snakk om centimeter før båter og andre ting ble knust, sier Karstein Rødland til bt.no.

- Ikke uvant

Denne gangen gikk det heldigvis fint. Verken passasjerer på fergen eller noen rundt ble skadet.

— For ti år siden krasjet fergen inn til naboen. Da ble både båt og stupebrett ødelagt, men denne gang gikk det altså mye bedre, sier Rødland.

Han er veldig rolig og fattet til nettopp å ha fått nærkontakt med en koloss av en ferge.

— Dette har jo hendt før, sier Rødland.

Nær-ferge-opplevelse

Det var klokken 09.33 mandag morgen Bergen brannvesen fikk melding om kollisjonen.

Ombord på fergen var 72 passasjerer og et mannskap på fem. Verken personer eller biler ble skadet i sammenstøtet, men Karstein fikk en nær-ferge-opplevelse.

— På vei inn mot kaien mistet fergen motorkraften. Mannskapet valgte å styre unna og endte da på denne grunnen, sier administrerende direktør Grete Fuglem Tennås i rederiet FosenNamsos Sjø til bt.no.

Rederiet vet foreløpig ikke hva som er årsaken til ulykken, men er i ferd med å starte undersøkelser.

— Sammen med Sjøfartsdirektoratet vil vi gjøre en vurdering på når fergen kan dras av grunnen. Da kan vi få undersøkt grundigere hva som har skjedd, sier Tennås.

Hun regner ikke med det vil ta lang tid før fergen er fjernet fra nabolaget til Rødland.

- Meget alvorlig

Leif Linde, vakthavende brannsjef i Bergen brannvesen, sa til bt.no tidligere mandag at ulykken til MF «Trondheim» blir betraktet som en dramatisk ulykke.

ALVORLIG: Vakthavende brannsjef Leif Linde synes grunnstøtingen var dramatisk.
PÅL ENGESÆTER

— Vi rykker ut med så store mannskaper fordi vi har sett hvor ille det kan gå i skipsulykker - særlig på Vestlandet. Det er veldig alvorlig når en stor ferge går på land. Heldigvis gikk det bra denne gang, sa Linde.

SMÅ MARGINER: Fergen bare centimetre fra å treffe dette nøstet.
JO HJELLE