MARIT HOLM Askøy

Som ved et under slapp han fra den stygge ulykken med bare lettere skader i rygg og bekken. Han ligger nå på Haukeland Sykehus, og er ved godt mot, forteller konen.

61-årige Håkon Andreassen, som sto sammen med 67-åringen da han ble meid ned av kranen, grøsser når han tenker på hvor nær det var ved å skje en virkelig tragedie:

Med hodet først – Han stupte gjennom luften, med hodet først. Vedkommende som han jobbet sammen med, stod nede på bakken. Derfor gikk jeg ikke ned for å se hvordan det gikk med ham. Jeg spurtet til nærmeste hus for å tilkalle hjelp, forteller Andreassen.

Ulykken skjedde i Skiftesvik i Askøy rett etter klokken 10.00 lørdag. Den skadede 67-åringen hjalp en nabo med å planere utenfor en høy garasje. De brukte en kran, som stod montert på et garasjetak, til å løfte de svære steinene. Håkon Andreassen drev og reparerte en kai like ved siden av, men hadde gått bort til naboene for å kikke og prate da kranen plutselig løsnet fra festet. I neste øyeblikk ser han kameraten få kranen over seg, og bli dratt utfor den tre meter høye veggen.

– Det var fæle greier. Han lå i bortimot tre kvarter før sykebilen kom. Han var bevisst hele tiden, og hadde smerter i ryggen, forteller Håkon Andreassen.

Hadde flaks Lensmannsbetjent Vivian Lothe Hauge ved Fjell og Sund lensmannskontor er ikke i tvil om at 67-åringen var vært heldig.

– Hadde han landet i de store steinene, i stedet for oppi fiskegarnene, kunne dette gått langt verre, mener hun.

Konen til 67-åringen var flere ganger og besøkte ham på sykehuset i går. Hun og resten av familien priser seg lykkelige over at det gikk så bra som det gikk.

– Etter forholdene har han det bra. Han er en skikkelig hardhaus, forteller konen til Bergens Tidende.

HELDIG, TROSS ALT: 61-årige Håkon Andreassen fra Skiftesvik så vennen og naboen falle tre meter rett ned, etter å ha fått en kran i ryggen.