Utrykningspolitiet (UP) stanset 140 bilførere, de aller fleste fredag i forbindelse med påskeutfarten.

— Det er mange, sier distriktssjef Terje Oksnes i UP på Vestlandet.

69 tatt i Nordhordland

E39: Fredag ble 69 bilførere stanset ved Bjørsviktunnelen i Nordhordland. Det er 70-sone på stedet. En bilfører ble fratatt sertifikatet etter å ha blitt målt til 119 km/t.

Nord for Sognefjorden på samme vei ble åtte førere ilagt forelegg på grunn av for høy fart.

E16: Fra Bergen til nord for Voss stanset UP 27 bilførere. Her var høyeste fart 87 km/t i 60-sonen.

På veien med video

På E134 ut fra Haugesund brøt 24 bilførere fartsgrensen.

— Dessuten hadde vi en bil med videomåling på veien. Her var høyeste fart 116 i 80-sonen på E39 nord for Bergen. En bilfører ble også målt til 89 km /t i 60-sonen. Begge resulterte i førerkortbeslag, opplyser Oksnes.

Kollegene ved trafikkseksjonen i Bergen var også ute på veiene denne helgen.— Fredag stanset vi elleve bilførere i 60-sonen på E39 ved Glas-Knag i Sandviken. Høyeste fart var 86 km/t i 60-sonen. På Fjøsangerveien ila vi forelegg til ni personer, sier Atle Heradstveit ved trafikkseksjonen i Bergen sentrum.

Har troen

Han forteller at det ble gitt 12 forenklede forelegg i Nygårdstunnelen lørdag kveld. Høyeste måling her var 89 km/t i 60-sonen.

— Jeg har troen på at vi er ute flere steder, slik at folk ser vi er på veien. Dermed håper vi at fartsnivået dempes, sier Atle Heradstveit.

— Forunderlig

Terje Oksnes synes det er rart at så mange tas når mediene melder fra i forkant om at politiet skal være på veien i forbindelse med påskeutfarten.

— Det er forunderlig når vi tar nesten ti bilister i timen ved Bjørsviktunnelen og at det samtidig er annonsert at vi skal følge med påskeutfarten, sier han.

Oksnes opplyser at 400 bilister ble kontrollert for rus.