Ved 17-tiden tirsdag begynte det også å sile ned fra oven i bergensområdet. Det skyldes en kaldfront fra vest som passerer.

Vakthavende meteorolog Haldis Berge ved Vervarslinga på Vestlandet sier vi har en del nedbør i vente i hele Hordaland. Men varselet er ikke klissklassvått.

— Frem til midnatt vil det komme 10-20 millimeter i Bergen og omegn. Det meste av regnet kommer nå i de nærmeste timene, frem til 22-23-tiden tirsdag kveld. I indre deler kommer nedbøren litt senere, med en topp som starter rundt klokken 19, sier Berge.

Ved 21-tiden opplyser Vervarslinga på Vestlandet at det var sterk storm på Nordvestlandet.

— Vi målte sterk storm ved Stad. Ved Fedje nord i Hordaland var det opp i 40 knop, altså liten storm. Ellers har det vært stiv og sterk kuling, men ikke så sterk vind i bergensområdet. Det verste er over nå, sier vakthavende meteorolog Haldis Berge.

Hun sier at uværsfronten er passert og at det i dag blir det regn og vestlig frisk bris i Bergen, og snøbyger i indre strø|k.

«Fly av seg selv»

Ved Flesland har flytrafikken gått som normalt i dag, både for fly og helikopter.

— Det er en fordelaktig vindretning, med vind som går parallelt med rullebanen. Det kan flyene takle. De er vant til sterk vind, for å si det slik. Problemet er når det blir kastevind, men det er det ikke i dag, sier Alf Sognefest, terminal- og eiendomssjef i Avinor på Flesland.

Det har heller ikke vært forsinkelser i helikoptertrafikken til Nordsjøen tirsdag.

Utfordringen, ifølge Sognefest, er å holde de mindre flyene på bakken.

— Fly med opptil 30-40 seter må enten settes i le eller barduneres til bakken. Så pass sterk vind som nå gjør at flyene har lyst til å fly av seg selv, sier Sognefest.

Ved Flesland planlegges nå trafikken slik at gatene på nordsiden, altså lesiden, brukes av flyene som står ved terminalen.