Nedbørsmengdene ble trolig ikke like ille som meteorologene varslet. Men vått har det vært, etter at det første av tre varslede lavtrykk traff vestlandskysten tirsdag.

Nå har forresten meteorologene funnet et fjerde lavtrykk på vei.

— Det er mange som har fått ganske mye nedbør i dag, sier Mette Skjerdal, meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet.

- Er det høsten som er her?

— Det lavtrykket vi har nå, er nesten et høstlavtrykk. Selv om temperaturene er ganske greie. Det blir ingen fine, lange dager med sol i nærmeste fremtid, det fortsetter med lavtrykk og bygevær, sier hun.

Mellomtittel

Meteorologisk institutts værradar viser flere «bølger» av regn som slo inn over kysten tirsdag, fra sør i Rogaland til nord for Sognefjorden.

De offisielle nedbørsmålingene blir ikke klare før i kveld, men Storm-meteorolog Lisbeth Håvik sier at Rogaland ser ut til å ha fått det verste.

REGNKART: Storms visualisering av nedbøren tirsdag formiddag. FAKSIMILE: STORM.NO

— Nedbørsmengdene har ikke vært uvanlige, men det er enkelte værstasjoner som har fått mye. En privat værstasjon i Rogaland melder om over 60 millimeter nedbør siden midnatt, sier Håvik, som understreker at målingene er uoffisielle.

Bergenserne fikk det verste regnet mellom klokken 10 og 12 tirsdag, men ser ut til å ha sluppet billig unna.

— Det har kommet ca. 15 millimeter nedbør etter klokken 8 i dag tidlig, sier meteorolog Skjerdal, som også understreker at offisielle målinger først blir klare tirsdag kveld.

Tre lavtrykk på vei

Som varslet mandag, ligger det an til at to nye lavtrykk treffer vestlandskysten torsdag og lørdag, men nå ser det også ut til at et fjerde lavtrykk venter oss over helgen.

— Det ligger bak det som treffer oss på lørdagen, så det ser ut til å fortsette med lavtrykk også den kommende uken, sier Håvik.

De kommende dagene vil by på perioder med oppholdsvær innimellom alt regnet, blant annet tirsdag kveld og onsdag. Torsdagen vil det bli en del nedbør, mens fredagen kan bli ok, ifølge meteorologene, før regnet returnerer til helgen.

REGN: Nedbørskartet klokken ni tirsdag morgen. FAKSIMILE: YR.NO